La UdG i el Celler de Can Roca treballaran junts per innovar en gastronomia
Una de les primeres activitats programades és un curs d'introducció a la cuina al buit, a distància
La Universitat de Girona (UdG) i el restaurant el Celler de Can Roca, qualificat com el millor del món, han creat un Centre d'Innovació en Gastronomia que espera convertir-se en un referent internacional. Segons informa la UdG, l'acord, que han signat el rector Sergi Bonet i el cuiner Joan Roca, permet que aquest centre universitari posi la seva capacitat i instal·lacions a disposició del departament de recerca i desenvolupament del Celler de Can Roca.
El pacte s'emmarca en el Campus d'Alimentació i Gastronomia de la UdG, que facilita la transferència de coneixement de la universitat a les empreses i institucions.
Joan Roca ha remarcat que aquesta col·laboració respon a "una suma d'esforços amb la voluntat de compartir coneixement i tecnologia en el sector de l'alimentació i la restauració per al seu progrés tècnic i el gaudi de la societat".
Una de les primeres activitats d'aquest centre d'innovació és un curs gratuït i a distància d'introducció a la cuina al buit, que arrencarà a mitjan març, que s'impartirà en castellà i que tindrà un dels seus principals destins en el mercat iberoamericà.
Aquestes classes es faran a partir de materials audiovisuals que els professors posen a disposició dels alumnes en el que es coneix en la terminologia anglesa com MOOC -Massive Online Open Course.
Els vídeos han estat rodats íntegrament a la cuina del Celler de Can Roca i en el seu departament de recerca i desenvolupament, anomenat la Masia.
Més a Gent
-
Alejandra Marisa: així és la model de 60 anys guanyadora d'un certamen de Miss Univers a l'Argentina
-
María del Monte fa 62 anys, però no és feliç: "No són dies fàcils"
-
Ana Boyer i Fernando Verdasco, pares del seu tercer fill
-
Rosalía visita per sorpresa els infants amb càncer de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona