• Hablemos
  • de
  • futuro
  • Hablemos
  • de
  • futuro
Carregant...

Banco Santander fa evolucionar el seu suport a l'educació superior amb un model de beques i ajuts més digital i universal

Text
Carmen Lancho

L'educació és un dels pilars fonamentals que defineix el futur d'una persona, en imposar-se com l'eina més poderosa per transformar la vida. Perquè, a través d'ella, els individus desenvolupem valors i principis i adquirim les habilitats i competències necessàries per afrontar els desafiaments incessants del món modern.

I com que el progrés de les persones incideix directament en el de la societat, és fonamental vetllar per una educació de qualitat i inclusiva, que permeti un accés equitatiu, cosa que moltes vegades requereix més institucions i empreses compromeses. Per això, invertir en programes de beques per part de l'Administració i les institucions és crucial per generar un impacte significatiu en el nombre més gran d'estudiants possible.

Conscient d'això, Banco Santander fa més de 27 anys que està compromès amb l'educació, l'ocupabilitat i l'emprenedoria, amb una aposta pionera i consolidada que el distingeix de la resta d'entitats financeres del món.

AAra, davant l'evident augment de la demanda d'estudis superiors i de formació en habilitats que demana el mercat laboral, es manté fidel a aquest compromís i anuncia una evolució de la seva política de beques i ajudes, per a la qual cosa transformarà el programa de suport a les universitats espanyoles de cara al 2025, implementant un model més universal.

Entre altres novetats, a més dels estudiants universitaris, podran accedir als seus programes de beques, per exemple, els alumnes de FP de grau superior que cursin la formació en campus universitaris. Aquest nou model, més digital, internacional i global, reforça l'estratègia de Banco Santander, i donarà moltes més oportunitats, multiplicant-ne l'impacte i ajudant més de 40.000 persones i empreses a Espanya durant el proper any.

Banco Santander ayuda a las pymes a tener una vida digital segura y responsable
Ajuts a l'ocupabilitat i l'emprenedoria

Aquest nou model, més digital i global, té el seu reflex en les plataformes Santander Open Academy, Santander X i Campus Digital, amb les quals l'entitat exemplifica el compromís amb l'educació, l'ocupabilitat i l'emprenedoria i la col·laboració amb les universitats. A través d'elles acostarà aquests programes transversals, d'abast nacional i oberts a qualsevol universitari, professional o empresa, perquè els que més ho necessiten puguin beneficiar-se d'ajuts a estudis, a la mobilitat internacional, a la millora de l'ocupabilitat i a l’impuls de la investigació i de l'emprenedoria.

En el cas concret de la plataforma Santander Open Academy, Banco Santander espera que hi accedeixin unes 60.000 persones a Espanya per tal de millorar les seves possibilitats per a l'ocupació de forma gratuïta, ja que integra una oferta formativa en les competències i habilitats que més demana actualment el mercat laboral. També posant el focus en l'ocupabilitat, s'han desenvolupat noves iniciatives com els prop de 5.000 ajuts complementaris dirigits a la realització de pràctiques professionals.

L'ampliació del programa de beques de Banco Santander contempla també un impuls a l'ecosistema emprenedor, traduït en el suport a 1.500 empreses emergents i projectes emprenedors mitjançant ajudes de formació, assessorament i recursos per contribuir al seu creixement.

El compromís amb la feina

Per a Ana Botín “amb l'educació per si sola no n'hi ha prou si no es tradueix en ocupació, i universitats i empreses hem de treballar juntes per canviar la tendència que ha portat prop de 400.000 persones a emigrar a la recerca de llocs d'alta qualificació; tancar la bretxa entre oferta i demanda amb 150.000 vacants laborals sense cobrir i perquè la universitat es converteixi en actor clau per a la formació contínua i la feina al llarg de la vida”.

Reconeguda com una de les empreses que més estan contribuint a canviar el món a millor, segons la llista de la revista Fortune 'Change the World' 2023, l'ambició de Banco Santander és sempre ajudar més estudiants, universitaris, investigadors, emprenedors i empreses.

SEGÜENT ARTICLE
Banc Santander, el punt de suport que necessita una pime per a créixer