A la part alta d’un d’aquests penya-segats enlluernadors de Portofino, el paisatgista italià Marco Bay ha transformat una granja del segle XIX en una casa màgica de cap de setmana setmana. La senzillesa és la norma que regeix la decoració d’uns espais en què ve de gust quedar-se per sempre.

Bay, radicat a Milà, amb projectes que van des de viles exclusives fins a places públiques, volia fugir el màxim de la vida de la ciutat per residir a prop de la terra amb la seva dona i filles. Ho ha aconseguit a la propietat ubicada al parc regional Di Monte Portofino, una península munta-nyosa protegida des del 1935. Només es pot accedir a la casa per estretes pistes i senders de pedra. Tots els mobles i accessoris van haver de ser transportats en un vehicle de tres rodes.

L’esforç ha valgut la pena, perquè el resultat és una casa que atrau a primera vista, en la qual aparentment tot flueix de manera natural, però en la qual hi ha moltes hores de treball.

El propietari va renovar la cuina i el bany, i va instal·lar una xemeneia recoberta amb rajoles del Marroc. Va decidir conservar el tradicional to vermell rosat profund de l’estuc exterior, així com la configuració de les parets blanques de l’interior.

Les cadires de cuina dissenyades per Gianfranco Frattini procedeixen d’un club de ball d’un poble proper. Un prestatge circular d’assecat de pomes de Trentino Tirol del Sud conté diversos objectes. Sobre el llit de dormitori principal penja un tapís genovès antic en tons corall i verd marí. El color i la llum juguen un paper important en totes les habitacions. La cristalleria i els mobles blaus i verds fan joc amb la Mediterrània que s’albira des dels finestrals.