I no es tracta només de la plaça, que està tota per fer, sinó de la senyalització exterior de l’aparcament, tant la vertical com l’horitzontal. Previsiblement fins dissabte s’hi pot aparcar de franc.

Quatre dies després de la inauguració, la senyalització continua sent l’assignatura pendent de l’aparcament, al marge de la feina que encara hi ha a l’exterior, on el material d’obra i les tanques són, juntament amb el formigó de l’estructura, el paisatge que crida més l’atenció quan s’hi arriba, tant pel carrer d’Alfons XII com per la Renfe. A l’entorn no hi ha cap senyal vertical, a banda d’un cartell amb la P per informar si el pàrquing és ple o si hi ha places, que indiqui que aquest equipament que ha costat tant d’inaugurar és obert, oimés tenint en compte que el que es vol aquests dies que no s’ha de pagar és que la gent en conegui el funcionament. La senyalització horitzontal, que marca els carrils, és força confusa i deixa poc espai per maniobrar, tant per entrar com per sortir.

A l’equipament, ahir a la tarda, encara no funcionava la calefacció i no es podia pujar per les escales fins a la sortida de l’Alfons XII. Un paper penjat a la porta informava que calia agafar l’ascensor, que no feia gaire estona havien arreglat. Hi havia un centenar de cotxes aparcats. Una seixantena a la planta 0 (la de color blau), una quarantena a la -1 (de color verd) i un a la -2 (de groc).

Tot i que als aparcaments lliures de l’entorn (el del passeig del Riu i el que hi ha entre la Renfe i el pont de Sant Francesc) eren plens a vessar, personal de l’aparcament informava que, des de dissabte, són nombrosos els conductors que han passat per les instal·lacions. Una altra cosa serà quan s’hagi de pagar. També van destacar que hi ha una llarga llista de persones interessades a tenir-hi abonaments. Una llista que es va començar fa tres anys, on hi ha apuntades 144 persones. Des de dissabte passat se n’hi han afegit 29 més. També hi ha gent que s’ha interessat per comprar-hi una plaça, cosa que no és possible.

Quant a la durada de les jornades de portes obertes, la intenció és que aquest dissabte, passada una setmana des de l’obertura, ja s’hagi de pagar. El problema és que a l’aparcament no hi haurà personal tècnic fins dimarts de la setmana vinent, amb la qual cosa, si hi ha algun problema, s’hauran d’obrir forçosament les barreres.