La Festa Major de Manresa d'enguany tindrà un servei de bus nocturn. Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament que estarà en funcionament els dies 28, 29, 30 i 31 d'agost, que és quan es concentra l'activitat central de la Festa Major.

Durant aquests quatre dies, el servei de bus nocturn iniciarà l'activitat a les 11 de la nit, que és quan finalitzen els serveis regulars. El regidor de Mobilitat, Joan Vinyes, ha explicat que s'ha cregut convenient que aquest servei faci el recorregut de la LF Festius, que connecta el centre de la ciutat amb la majoria de barris cada 30 minuts. L'última sortida des del centre tindrà lloc a 2/4 de 4 de la matinada. L'objectiu és evitar que els manresans i manresanes que vulguin gaudir de la Festa Major hagin d'agafar el cotxe a la nit per desplaçar-se i, d'aquesta manera, reduir la sinistralitat.

El bus nocturn tindrà les mateixes tarifes que el bus urbà (1,35 euros), i també es podran utilitzar els mateixos bitllets. Així, les persones que disposin d'una targeta multiviatge del bus urbà (T-10, T-Mes, T-Social) també la podran utilitzar en el bus nocturn. Aquest és el primer cop que l'Ajuntament posa en marxa un servei de bus nocturn. El desembre del 2007, els regidors José Luis Buenache i Joan Vinyes van presentar conjuntament amb l'Associació de Locals d'Oci Nocturn, el Montepio de Conductors i la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) una prova pilot de bus nocturn els caps de setmana, que no va acabar de reeixir. El cap de setmana que es va fer la prova, i després de publicitar-la, només dues persones van utilitzar el transport durant les 8 hores que aquest diari va fer-ne seguiment. El bus passava pels Panyos, plaça Valldaura, carretera de Vic/Caritat, hipermercat Carrefour, Sant Joan de Déu, Clínica de Sant Josep, Mercat Sagrada Família, Centre Hospitalari, plaça d'Espanya, Guimerà i plaça Valldaura. Funcionava de les 12 de la nit a les 6 de la matinada, amb una freqüència de pas de mitja hora.