El regidor de Via Pública de Manresa, Joan Vinyes, ha assegurat que l'Ajuntament ha reduït d'una manera dràstica aquest estiu el soroll que generen les terrasses al passeig de Pere III en horari nocturn, després de la denúncia judicial feta per uns veïns de la plaça d'Espanya i que va comportar que una jutgessa del Jutjat Contenciós Administratiu número 5 de Barcelona prohibís indefinidament autoritzar espectacles a la via pública durant els caps de setmana excepte en dates assenyalades.

Vinyes, però, ha volgut deixar clar que l'Ajuntament ha decidit no pagar els 18.000 euros d'indemnització als denunciants fins que no es resolgui el recurs presentat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre aquest fet.

Vinyes ha assegurat que "de cap manera no es pot dir que s'ig-nora la resolució judicial", perquè l'Ajuntament només ha permès al bar Plaça fer balls a la nit a l'entorn del cap de setmana del 14 i 15 d'agost, el cap de setmana fort de la festa major i el de la Diada de l'Onze de Setembre, mentre que els anys anteriors hi podia haver ball cada cap de setmana dels mesos d'estiu. Així doncs, "ens hi hem esmerçat i hem pres mesures fins i tot abans de la resolució del recurs presentat". Segons Vinyes, el recurs presentat deixa sense efecte la prohibició decretada, així doncs, es pot continuar autoritzant la celebració de balls a la plaça d'Espanya.

El regidor de Via Pública ha recordat que el recurs es va presentar perquè la resolució judicial prohibia autoritzar espectacles a la via pública a tot el terme municipal, i l'Ajuntament considera que és competència municipal i no de l'autoritat judicial determinar amb caràcter general quins espectacles es poden dur a terme al carrer. Un cop es pronunciï el Tribunal Superior de Justícia, Vinyes creu que s'aclariran els termes de la prohibició. El regidor ha insistit en el respecte a l'autoritat judicial, però també ha avançat que si el TSJC es manté en la mateixa línia se seguirà la via d'apel·lació fins al Tribunal Constitucional.

D'altra banda, Vinyes ha explicat que l'Ajuntament és conscient que hi ha una fricció entre els drets individuals i col·lectius dels ciutadans pel que fa a situacions com els balls al carrer. Des del seu punt de vista "avancem en el respecte als drets individuals quan, potser, el que hauríem de fer és reforçar els drets col·lectius". El regidor considera que caldria fer rotar tant com es pogués els punts que generen soroll, per evitar que les molèsties es concentrin en determinats llocs de la ciutat. Segons Vinyes, hi ha més queixes pel soroll de motocicletes i ciclomotors que per les molèsties generades pels balls.