La fira Ecoviure, amb la qual Manresa promou l'ecologia, la sostenibilitat i la solidaritat, va tancar portes ahir amb un increment del públic que durant tres dies ha anat al Palau Firal. Tot i que l'entrada és lliure, en edicions anteriors s'ha calculat l'afluència en 10.000 persones. Aquesta bona notícia, però, no ha anat acompanyada d'un increment de les vendes, que s'han estancat al nivell de l'any passat, segons les dades que l'organització ha recollit entre els 84 expositors.

La regidora de Medi Ambient de Manresa i presidenta de la comissió organitzadora d'Ecoviure, Alba Alsina, destaca que enguany s'ha aconseguit que els visitants de la fira ecològica i solidària fossin "de diferents edats i amb una gran varietat de punts d'interès". És l'objectiu que perseguia l'organització amb la introducció d'activitats com les demostracions de cuina, que han tingut una gran resposta de públic.

Han anat a càrrec de cuiners del territori que fan cuina de proximitat, cosa que lliga amb la filosofia del certamen. Ahir a la tarda, Joaquim Pujadas va omplir amb el seu taller de pizzes ecològiques amb la participació dels infants, i va demostrar que s'ho podien passar molt bé aprenent a menjar verdura amb una pizza d'espinacs. Altres propostes familiars han estat els contes sostenibles i els tallers d'estels.

Ecoviure també inclou jornades tècniques, a les quals han assistit més de 400 persones, que han pogut satisfer el seu interès en temàtiques molt concretes, com la banca ètica, la tracció animal en l'agricultura i les plantes medicinals.

Cada activitat ha atret una trentena de persones de mitjana. Algunes de les sessions han estat proposades pels mateixos expositors per presentar innovacions. Pel que fa a les vendes, Alsina sosté que, tot i que en segons quins productes la contenció econòmica s'ha notat, la valoració general dels expositors és positiva perquè han pogut mostrar-se a un bon nombre de públic.

De cara a l'any vinent, la regidora intentarà fer presents a Ecoviure els sectors de les noves tecnologies i les energies renovables. "Sempre hem estat interessats a tenir-les, però potser s'haurien d'introduir en unes jornades per a professionals entre setmana", diu.