L'equip de govern del PSC, ERC i ICV-EUiA va tirar endavant la seva proposta de congelació d'impostos i taxes municipals per al 2010 amb els seus 13 regidors i l'oposició dels 12 vots de CiU, PP, CUP i PxC.

El regidor d'Hisenda, Alain Jordà (PSC), va respondre a les acusacions d'incoherència que va rebre per part dels grups d'oposició -per no prendre com a referència l'IPC d'agost, que va ser el 0,8% negatiu- admetent que, certament, els nous tributs no seguien el mateix patró que en anys anteriors. Jordà ho va explicar pel fet que la crisi havia trencat la situació de continuïtat que havia marcat el to econòmic dels darrers anys i aquesta realitat requeria repostes "atípiques" del govern municipal. Per posar un exemple, Jordà es va referir a la reducció d'aportacions d'altres administracions a les arques municipals.

Des de l'oposició es va lamentar que el tripartit defensés anteriorment que s'adoptés sempre l'IPC d'agost com a referència per a la revisió dels tributs, tot i tractar-se d'un mes que habitualment marca un índex superior al del final d'any, i que quan marcava reduir els tributs no se seguís. Des d'aquest punt de vista això no comporta congelar els impostos sinó augmentar-los el 0,8% en un context econòmic en el qual seria molt aconsellable no agreujar la situació de moltes famílies.

L'oposició també va posar en dubte el fet que es congelés la recaptació de l'IBI, perquè la congelació de la base de dades del cadastre per fer la revisió i la posterior actualització que s'està duent a terme farà ingressar més diners per aquest concepte a les arques municipals. Un altre argument exposat va ser que la situació actual és conseqüència d'una política d'augment continuat de la pressió fiscal que ha dut a terme l'equip de govern del PSC, ERC i ICV des que va arribar al govern el 1995. L'oposició va demanar també que es donessin més facilitats als ciutadans per fer front al pagament dels tributs publicitant totes les possibilitats de fraccionament dels imports que tenen. I es va lamentar que es presentés com un avenç mesures òbvies com la reducció de les plusvàlues que han de pagar els ciutadans que no arriben al salari mínim interprofessional.