L'expresident de Ferrocarrils parlarà a Manresa de la mobilitat del futur

La conferència tindrà lloc el dijous 23 de maig organitzada pel Montepio

Joan Torres i Carol, expresident de Ferrocarrils

Joan Torres i Carol, expresident de Ferrocarrils / Arxiu/David Bricollé

Redacció

L'enginyer Joan Torres i Carol, expresident de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), serà el ponent de la propera jornada sobre nova mobilitat de la Fundació Montepio.

La seva conferència tindrà lloc el dijous 23 de maig, a les 7 de la tarda, a la Sala d’actes del Montepio (C/ Bilbao, 20 de Manresa).

La intervenció de Torres se centrarà en la planificació i la gestió urbanística dels diferents mitjans de transport que ha d’entomar nous reptes i canvis en la demanda, com la segregació residencial o el creixement demogràfic, i que és un factor clau per al desenvolupament social, econòmic i polític.

Llarga experiència

Joan Torres i Carol és enginyer industrial, amb una llarga experiència en càrrecs relacionats amb la mobilitat i els transports.

Actualment és membre del consell d’administració de Renfe Mercaderies i ha estat, entre d’altres, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, de l’Entitat Metropolitana del Transport, del Ferrocarril Metropolità de Barcelona, de Transports de Barcelona i de l’Institut Metropolità del Taxi.

També va ser tinent d’alcalde de l’àmbit de la Via Pública a l’Ajuntament de Barcelona, coordinador de la Fundació del RACC, conseller del Centre Integral de Mercaderies i Activitats Logístiques i de Transports Metropolitans de Barcelona, i docent a la UB i la UPF.