Manresa ja disposa de pista de gel i la mantindrà durant cinc setmanes. La iniciativa de l'Associació de Comerciants Europa de muntar una pista de gel al carrer de Carrasco Formiguera per recaptar diners destinats a la recerca oncològica infantil es va convertir ahir en realitat. I ho va fer mitjançant una gran festa inaugural.

Ahir (no dilluns com publicava per error aquest diari), a la 1 del migdia, la pista de gel va obrir portes. Una de les primeres persones que es va atrevir a posar-se els patins per entrar-hi va ser l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, acompanyat del regidor de Mobilitat, Joan Vinyes, i de la regidora de Comerç, Mar Canet. A banda d'ells, van ser diversos els infants que no es van voler perdre l'oportunitat de fer les primeres voltes.

La pista de gel va estar oberta fins a les 9 del vespre. Tot i que al principi eren pocs els que s'atrevien a provar-la, a partir de 2/4 de 6 de la tarda, l'espai es va convertir a omplir d'infants que no es creien que estiguessin patinant sobre gel al centre de la ciutat. Molts ho feien per primera vegada, raó per la qual anaven acompanyats d'un monitor que els explicava com estalviar-se les caigudes.

Fina Escudé, presidenta de l'Associació de Comerciants Europa i impulsora de la iniciativa, explicava ahir que "ha estat molt complicat, molta gent ha col·laborat per fer-ho realitat i afortunadament ho hem pogut aconseguit. Només puc donar les gràcies a tots".

Cinc setmanes de pista

La pista de gel de Manresa estarà oberta durant cinc setmanes de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, i de 2/4 de 4 de la tarda a 9. El cost de l'entrada és de cinc euros, i inclou també el lloguer dels patins i el casc. Els diners recaptats s'adreçaran, íntegrament, a la unitat de recerca en oncologia infantil de l'Hospital de Sant Joan de Déu d'Esplugues del Llobregat, centre que va tractar el nen manresà Adrià González, que va morir de càncer el mes de maig passat. L'entitat que té el seu nom, l'Associació Adrià González, i l'Associació de Comerciants del carrer de Barcelona també han col·laborat en el projecte.