La tria per part del President de la Generalitat, Artur Mas, de Boi Ruiz com a conseller de Salut, obliga la Mútua Manresana a escollir un nou representant dins del comitè executiu de la Fundació Althaia, que Ruiz presidia. La persona triada per ocupar el seu lloc serà Ramon Llanas, president de la Mútua Manresana. De fet, Llanas va ser qui va cedir la presidència del comitè executiu a Ruiz el 2004.

El càrrec de conseller de Salut és incompatible tant amb la presidència del comitè executiu d'Althaia com amb la presidència de la Unió Catalana d'Hospitals, una associació empresarial que agrupa 100 entitats sanitàries i socials que representen 140 centres on treballen 45.000 treballadors.

Els altres membres del comitè executiu de la Fundació Althaia són Manel Balcells Díaz, Josep Ganduxé Soler, Josep Lluís Irujo Fatuarte, Ricard Macià Calmet, Francesc Pérez Sarrado, Ramon Puig Soler, Pere Ribera Sellarès i Marcel Sellas Anfruns.

Tant el comitè executiu com el patronat són òrgans dissenyats per mantenir l'equilibri entre els dos grans ens sanitaris fusionats, el Centre Hospitalari i Cardiològic i l'Hospital General, amb presència de l'Ajuntament, Fundació Caixa Manresa, l'orde de Sant Joan de Déu i la Mútua Manresana. El comitè executiu, primer òrgan de decisió, té 9 membres, i el patronat, segon òrgan de decisió, té 15 membres i és presidit per l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí. La Generalitat té presència al patronat i al comitè executiu des que l'Ajuntament de Manresa va sol·licitar formalment al Govern que estudiés seriosament entrar a formar-ne part i implicar-se més directament en la gestió del sistema sanitari de Manresa. De fet, va ser Ramon Llanas el que va transferir la direcció del comitè executiu a Boi Ruiz el 2004. Boi Ruiz va ser en aquell moment l'home de consens escollit per rellevar Ramon Llanas, que ha continuat sent patró fins a l'actualitat. Llanas va agafar el relleu de Ramon Puig en una època en què la reordenació sanitària generava gran neguit.