La regidora d'Esports, Núria Sensat, ha afirmat que l'Ajuntament ha elaborat els projectes executius per posar gespa artificial a camps de futbol de barris de Manresa. Serien cinc intervencions amb un pressupost de més d'1,5 milions d'euros. Sensat ha explicat que amb els projectes executius a la cartera si apareix algun altre ajut de l'Administració, del tipus dels plans anticrisi del govern central que s'han donat els dos darrers anys, es podria aspirar amb més facilitat a executar-los.

Concretament s'han elaborat projectes executius per posar gespa artificial als camps de Sant Pau, la Balconada, les Cots, el Xup i la Mion. Es tracta de projectes que oscil·len entre 280.000 i 390.000 euros i que sumen un import global de menys de 2 milions. La diferència de preu depèn de l'estat del camp, dels desnivells que té, de la mida, del sistema de reg i de la tanca perimetral. Els cinc camps els utilitzen centenars de jugadors de la UE Sant Pau, UE Balconada, CD Montcau, CE Barri Sagrada Família, CF Font, CF Pare Ignasi Puig i FC Pirinaica. Cal recordar que el Sant Pau disposa de gespa natural, tot i que no en un estat òptim. A Manresa hi ha vuit camps de terra, tres de gespa artiÞcial (un al Nou Estadi i dos al Gimnàstic Parc) i un de gespa natural. La regidora d'Esports ha afirmat que "a Manresa fan falta més camps de gespa" i des d'aquest convenciment es preveu presentar al ple de l'Ajuntament del mes de març una moció de tots els clubs demanant la millora de les instal·lacions i tenir-ho tot preparat per executar-la quan hi hagi fons disponibles.

Sensat ha explicat que ha mantingut trobades amb els clubs i, com és lògic, si cal prioritzar la intervenció serà el govern municipal qui decidirà l'ordre, perquè per molt bona voluntat que hi posin els clubs, no se'ls pot posar en el compromís de dir que cal intervenir primer en un camp que no és el seu. Sensat ha explicat que ha donat a cada club el projecte executiu i un full amb el que val la instal·lació al seu camp i als altres camps.

"Es tracta de persones i entitats dedicades a fomentar l'esport a preus populars que han de saber què en pensen els partits polítics de la seva activitat", afirma.