ICV Manresa ha presentat les 11 prioritats del grup municipal per a la propera legislatura. Les propostes, dividides en tres eixos, esquerra, ecologia i ciutadania, pretenen assolir, davant la crisi, una sortida social, justa i sostenible per a la ciutat i, en especial per a les persones. I tot, des d'un govern que vol compartir responsabilitats amb la ciutadania.

Els tres primers de la llista per a les properes municipals, Xavier Rubió, Laura Massana i Cristina Cruz, van ser els encarregats de presentar les 11 prioritats del grup municipal."Vivim un moment de retallades però no podem renunciar a mantenir i millorar la cohesió social de la ciutat, impulsant polítiques socials, i a fer que l'economia estigui al servei de les persones i no al revés per tal de garantir l'estat del benestar", reconeixia l'alcaldable Xavier Rubio. Seguint en aquesta línia, Cruz va insistir en la necessitat d'evitar que les retallades anunciades pel Govern de la Generalitat acabin amb "l'equitat dels serveis públics que tan ha costat d'assolir".

De les prioritats anunciades per ICV, destaca la voluntat de promoure la cohesió social, l'equitat entre les persones independentment de la seva procedència o sexe, garantir una educació de qualitat, crear una nova economia que generi llocs de treball i estigui al servei de les persones, implantar mesures d'estalvi i eficiència energètica, avançar cap a un model de corresponsabilitat entre el govern i la ciutadania, i posar la cultura i l'esport al servei de les persones. I també vol posar en marxa un nou pla estratègic, Manresa 2020: ciutat verda europea, que compleixi amb els objectius de la Unió Europea de reduir les emissions i potenciar les energies renovables.