Amb l'espai disponible a la Muralla del Carme i al carrer del Born exhaurit i les inscripcions obertes fins ahir, el proper 22 de maig es celebrarà la Fira de Maig de Manresa, coincidint amb el dia d'eleccions municipals. La fira, que organitza la UBIC-Manresa Comercial, aposta per segon any consecutiu per portar parades al carrer d'Alfons XII, aprofitant-ne la nova urbanització. Al respecte, Xavier Lanza, president de l'ens comercial, s'ha mostrat força optimista, preveient que la resposta dels paradistes i de la gent a aquest espai serà cada vegada millor. Com és habitual, també hi haurà oferta de parades al carrer Guimerà.

Depenent del vial, el preu per metre lineal varia. Així, mentre que al de Guimerà costa 30 euros, a la Muralla del Carme i al carrer del Born en val 15, i 10 al carrer d'Alfons XII. A la plaça de Sant Domènec també hi haurà parades. En aquest cas, com que són totes d'alimentació, la gestió es fa a part.

Enguany la fira no tindrà el tradicional trenet. En canvi, hi haurà l'actuació de cinc estàtues humanes (d'11.30 a 14 h i de 17.30 a 20 h) que estaran repartides per la plaça de Sant Domènec, la Plana de l'Om, el carrer de Guimerà, la plaça de Crist Rei i el carrer Nou. Al migdia els Tirallongues actuaran a Crist Rei amb els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Cornellà. També al migdia, el grup The McKensy's Clan Band animarà els carrers, i a la tarda (de 18 a 20 h) serà el torn de Les Enfants.

Hi haurà parades pels carrers esmentats; un globus inflable a Sant Domènec; trobada de puntaires a Guimerà, i intercanvi de saquets de sucre, de plaques de cava i de punts de llibre a la plaça Porxada, organitzada per l'Associació d'Amics Col·leccionistes del Bages. Aquest dia el comerç romandrà obert.