A preguntes del regidor de la CUP, Adam Majó, la regidora d'Urbanisme, Àngels Mas (PSC) va explicar que s'ha fet una anàlisi dels terrenys privats que l'Ajuntament de Manresa té afectats urbanísticament i que són susceptibles de generar demandes milionàries que comprometin les finances municipals.

Mas va aportar aquesta informació, en el ple celebrat dilluns, després que Majó exposés que fa un parell d'anys que l'Ajuntament va rebent demandes d'expropiació per part d'amos de solars afectats urbanísticament, un cop complert el termini legal establert perquè s'hi actuï des de l'Administració pública. Majó va explicar que en relació a aquestes exigències, emparades per la llei, d'expropiació que realitzen els propietaris, en ocasions s'hi arriba a acords i la ciutat en surt beneficiada i, en altres casos, com el del marge de les Saleses, donen lloc a sentències judicials "que posen en perill el futur financer d'aquest ajuntament". Cal recordar que en el cas del terreny que llinda amb el passatge del Puig, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictaminat que l'Ajuntament ha de pagar 11,1 milions d'euros més interessos.

L'Ajuntament ha presentat recurs. Segons Majó, és cabdal conèixer aquestes situacions per no posar en perill el futur de les finances municipals.

La regidora d'Urbanisme va assegurar que un dels objectius principals de la revisió del pla general d'ordenació urbana de la ciutat serà delimitar el màxim d'àmbits d'actuació, "de tal manera que tost els espais públics es puguin aconseguir a base de compensacions dintre de l'equilibri del propi polígon".

Mas va afegir que d'aquesta forma se seguirà el camí obert pel pla general del 97 que, en relació a l'anterior del 81, "va suposar que molts sòls públics es mantinguessin fixant la seva gestió de forma alternativa, però que encara va deixar uns quants que caldrà abordar en la propera revisió". El debat es va produir arrel de l'aprovació pel ple d'un conveni lligat després d'una expropiació instada pel propietari d'un terreny afectat. El conveni entre l'Ajuntament i Industrias del Cardoner suposa l'adquisició de 4.100 m2 al voltant del carrer Apotecari i estableix una compensació que consisteix en la requalificació d'una part de terrenys i la cessió de 3 petites finques al carrer del Pedregar, Tossal dels Cigalons i carrer Sant llàtzer.