El programa d'ajuts al lloguer de la Generalitat i el de renda bàsica d'emancipació adreçada als joves són els programes que van generar més demanda d'informació a l'Oficina Local d'Habitatge de Manresa de l'empresa municipal Fòrum al llarg de tot el 2010. L'any passat, aquesta oficina va atendre 26.000 peticions, fet que suposa una mitjana de 2.200 cada mes, xifra que representa un augment del 12% respecte a l'any anterior.

La major part de la informació i gestió de l'Oficina d'Habitatge va venir derivada del programa d'ajuts al lloguer. L'any passat, l'Oficina d'Habitatge va tramitar més de 3.400 visites i 700 trucades amb relació a aquest programa. Finalment va rebre 1.400 sol·licituds, fet que significa un augment del 23% respecte a l'any anterior, i se'n van aprovar 966. Fòrum tramita les sol·licituds que atorga la Generalitat per ajudar a pagar el lloguer.

L'altra gran bossa de demanda va ser el programa de renda bàsica d'emancipació adreçat als joves d'entre 22 i 30 anys titulars d'un contracte d'arrendament, i que també reben un ajut per pagar el lloguer. El 2010 va rebre més de 5.000 peticions d'informació i al final va tramitar 408 sol·licituds, de les quals 387 es van acceptar.

Els ajuts a la rehabilitació és una altra de les gestions que es fan a través de l'Oficina Local d'Habitatge de Fòrum. L'any passat es van tramitar 101 sol·licituds per valor de gairebé 700.00 euros. Entre aquestes hi ha 4 expedients per a la instal·lacions d'ascensors i 7 ajudes per condicionar un habitatge per posar-lo al mercat de lloguer. També a través de l'oficina s'ha dut a terme la inspecció de 80 habitatges, i en 4 d'ells es va emetre un informe desfavorable perquè no complien la normativa. A 31 de desembre del 2010, l'Oficina Local d'Habitatge tenia gairebé 600 expedients actius del programa de borses d'habitatge per al lloguer social, adreçat sobretot a joves que justifiquen la necessitat d'un habitatge per raons d'emancipació.