Manresa celebrarà demà, dissabte, el Dia Internacional de la Gent Gran, amb una jornada que, sota el títol Manresa, una ciutat amable amb l'edat, suposarà el punt de partida perquè la ciutat sigui inclosa en la Xarxa de Ciutats Amigues de la Gent Gran, un projecte de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que promou l'envelliment actiu.

La jornada de treball tindrà lloc al Casal de la Gent Gran de Manresa (carrer Circumval·lació, 60) i començarà a les 9 del matí amb una presentació de la regidora de la Gent Gran de l'Ajuntament de Manresa, Àuria Caus, i una conferència de Toni Rivero, responsable de l'Àrea d'Estudis i Consultoria de l'Institut de l'Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona, que començarà a 2/4 de 10 del matí.

En acabar la conferència, es formaran vuit grups de debat simultanis sobre aspectes de la ciutat que afecten a la gent gran en els àmbits de la comunicació i la informació, els edificis i espais públics, l'habitatge, el civisme i l'ocupació, els serveis socials i la salut, el transport i la mobilitat, el respecte i la inclusió social, i la xarxa social i el teixit associatiu. Els grups estaran coordinats per persones escollides prèviament d'acord amb el Consell de la Gent Gran i exerciran de portaveus en una taula rodona que tindrà lloc a 3/4 d'1 amb la participació de tots els assistents i on exposaran les conclusions dels debats. Cap a 3/4 de 2 es farà la cloenda de la jornada amb la participació de Mercè Rosich, regidora de Serveis Socials i primera tinent d'alcalde de la ciutat.

Aquesta jornada donarà inici a un procés de debat i consulta participativa sobre les fortaleses i les febleses de Manresa com a ciutat amigable per a la gent gran que, en principi, tindrà una durada de dos anys. L'objectiu final és treballar per millorar les condicions actuals i que al final del termini previst la ciutat pugui entrar a formar part de la Xarxa de Ciutats Amigues amb la Gent Gran de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).