L'Ajuntament de Manresa ha impulsat un procés per elaborar el nou pla local de joventut i per posar en marxa un Consell Municipal de Joves. Una de les fases d'aquest procés ha estat una enquesta oberta a través d'Internet en la qual han participat directament els alumnes d'onze centres educatius de Manresa i altres joves a títol individual. Fins ara s'han rebut més d'un miler de respostes.

L'objectiu de l'enquesta era aconseguir un bon nivell de participació, recollir el màxim nombre d'opinions dels joves manresans i obtenir una imatge més fidel de la joventut manresana, per definir les seves necessitats i les seves propostes de cara a un pla local de joventut que hauria d'estar enllestit a mitjan març.

Els centres participants han estat: Lacetània, Guillem Catà, Lluís de Peguera, Pius Font i Quer, Cal Gravat, Joviat, Santa Rosa de Lima, Ave Maria, La Salle, Oms i de Prat i El Pilar. També s'ofereix la possibilitat de respondre l'enquesta sense ser alumne de cap institut.

A banda de l'enquesta, s'han fet un seguit d'actuacions per definir les línies bàsiques d'aquest pla en les quals han participat, entre d'altres, les regidories de l'Ajuntament de Manresa relacionades amb els serveis a les persones, tècnics de joventut municipals i del Consell Comarcal del Bages i representants de les joventuts dels partits polítics. A més a més, s'ha elaborat un sociograma on es reflecteixen les relacions que s'estableixen entre les diverses entitats juvenils de la ciutat i els principals serveis administratius municipals.

La regidora de Joventut, Àuria Caus, ha comentat amb relació a tot el procés que s'ha posat en marxa que "la participació i la implicació dels joves de la ciutat és una de les prioritats principals de la regidoria i de l'Ajuntament".

Per a la regidora, "és cabdal conèixer les prioritats dels joves de la ciutat per fer polítiques de joventut que s'adeqüin a la seves necessitats i realitats" i afegeix que "és important la participació i implicació dels joves de la ciutat per poder fer una reflexió conjunta sobre les polítiques de joventut".