Segueix-nos a les xarxes socials:

Divergències dins d'Unió Democràtica

Vila d'Abadal busca suport a Manresa per desbancar Duran

L'alcalde de Vic es va reunir amb militants d'Unió del Bages, un territori que es decanda per la candidatura de Duran

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, va presentar ahir la seva candidatura a presidir Unió Democràtica als militants i simpatitzants de Manresa i el Bages, un territori que es decanta més aviat per la candidatura oficial de Josep Antoni Duran i Lleida. L'acte es va celebrar a la seu del partit a Manresa, on Vila d'Abadal va assegurar que "no anem contra Duran i anem contra ningú, sinó a favor d'Unió i el país". A la xerrada hi van assistir una desena de persones, entre les quals els principals dirigents locals i comarcals.

Sacsejar el partit i convertir-lo en una força declaradament independentista són els dos principals eixos que defensa Vila d´Abadal. «La societat demana uns partits més oberts, més democràtics». Per això proposa recuperar l´esperit dels orígens del partit, «que era molt democràtic i en part assembleari en el bon sentit de la paraula. Cal que sigui útil per fer política als ulls de la societat».

Pel que fa a la qüestió nacional va assegurar que discrepa que Unió defensi encara avui la Confederació d´Estats Ibèrics. «El que ha de defensar avui és la Confederació dels Estats Europeus i formar part d´Europa com a estat propi. Tenim prou entitat i musculatura per ser un país important d´Europa», va sentenciar.

Unió Democràtica celebrarà aquest cap de setmana a Sitges el seu 25è congrés. Vila d´Abadal ha estat la sorpresa al presentar una candidatura alternativa a la de Duran i Lleida, dirigent de la formació els últims 30 anys. Va considerar que pel sol fet de presentar-se ja ha sacsejat el partit, tot i que va admetre que canviar sempre costa. En el cas de Manresa i el Bages Regió7 ha pogut saber que hi ha militants que combreguen amb el missatge de l´alcalde de Vic, sobretot el de país, però que s´imposa la candidatura oficial. En aquest sentit Vila d´Abadal assegurava que després del congrés la seva candidatura continuarà treballant «amb l´objectiu de renovar el partit i treballar per la llibertat i la sobirania».

Unió Democràtica a Manresa i al Bages prepara un autobús per assistir al congrés de Sitges. «Tenim ganes de ser-hi, treballar i involucrar-nos més amb el partit» assegurava la presidenta del comitè local i regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez.

Pel que fa a les relacions entre Manresa i Vic, Vila d´Abadal va afirmar que són molt bones, i que les ciutats de la Catalunya interior «estan claríssimament obligades a treballar per un projecte de país en el qual hi podem dir molt».

Prem per veure més contingut per a tu