Manresa ha mostrat aquest cap de setmana la seva cara més solidària. En plena crisi, la campanya organitzada pel Banc d'Aliments de Barcelona i la Fundació La Caixa ha permès recollir a la ciutat més de 30.000 quilograms d'aliments. Tots ells seran repartits entre els usuaris del Banc d'Aliments de la Plataforma Rosa Oriol, Càritas Manresa i la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè, a la plaça de Valldaura, que també, un cop per setmana, reparteix aliments entre les persones amb dificultats econòmiques.

Més de 300 voluntaris es van repartir, divendres i dissabte, en cinc supermercats de Manresa -Carrefour, Plusfresc, els dos Caprabo, Mercadona i Dia- i dos de Sant Fruitós de Bages -Dia i Carrefour- per conscienciar la ciutadania de la importància de la donació. Procedien del Banc d'Aliments de Barcelona, Càritas Manresa, la Fundació Rosa Oriol, la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè, Ampans i alguns alumnes de l'escola La Salle. Paral·lelament també es podia fer donacions en tots els supermercats de la cadena Llobet i al supermercat Dia del carrer de Joan Fuster.

Ahir, en tancar edició, sor Lucía Caram, portaveu de la Fundació Rosa Oriol, valorava molt positivament la recollida, "quatre vegades superior a les edicions passades", afirmava. I això sense tenir les dades definitives, ja que restava per afegir la recollida als supermercats que havien dut a terme els voluntaris de Càritas; la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè; empreses com Ausa i Denso entre els seus treballadors; la matinal solidària que es va fer ahir al matí a Santpedor; i la campanya de recapte que també s'ha dut a terme, durant aquesta setmana, en algunes escoles de la comarca. Entre els productes que ahir ja havien estat comptabilitzats -van caldre fins a 12 vehicles, vuit d'ells furgonetes per al trasllat- destacaven més de 700 paquets de bolquers, 14.000 litres de llet, 2.200 litres d'oli i més de 2.400 quilograms d'arròs.

Espectacle solidari

Amb motiu del gran recapte i per iniciativa de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM), el teatre Conservatori va acollir ahir un espectacle solidari de música, dansa i màgia. L'entrada era la donació d'un aliment. Més de 200 persones van assistir a l'acte, que, segons va comptabilitzar la FAVM, va permetre recollir prop de 400 quilograms d'aliments.

Abans de començar l'acte, Enric Martí, president de la FAVM, va voler agrair als artistes la seva col·laboració totalment altruista "en un moment tan delicat". També la regidora de Serveis Socials, Mercè Rosich, va voler llançar un missatge als assistents: "els que mengem cada dia no ens podem oblidar dels que no ho poden fer".

El Grup d'Havaneres Cor de Catalunya van ser els primers de pujar a l'escenari, on van interpretar quatre peces. Després ho van fer cinc alumnes de l'escola de dansa Roser. El tercer en discòrdia va ser Antonio El Remendao, qui va reconèixer que era un honor poder donar un cop de mà en aquesta causa. Va interpretar quatre peces. La seva versió de Paraules d'amor de Joan Manel Serrat i l'havanera El meu avi va assolir la complicitat del públic, que va voler acompanyar-lo picant de mans.

Abans de la mitja part, va arribar l'humor i la màgia amb el mag bagenc Manel. Amb coloms i conills que sortien del no-res i mocadors que canviaven de mà per art de màgia, va aconseguir aixecar els més petits de les seves cadires. Després d'una breu mitja part, Julio Madrid, Montse Peiron i Rosaly van completar el cartell.