La cavalcada de Reis de Manresa tindrà enguany una carrossa nova i una altra de totalment remodelada. Així mateix, manté l'adoració al naixement al final del trajecte, a la plaça Major, no pas a Crist Rei. L'any passat ja es va fer així i els organitzadors consideren que es va guanyar en agilitat.

La comitiva reial estarà formada, el pròxim 5 de gener, per un total de 22 carrosses, una més que no pas l'edició passada. La carrossa nova que s'hi afegirà l'aportarà l'entitat Manresa Teatre Musical, mentre que l'altra l'han redissenyat els organitzadors, el Grup Cultural de l'Agrupació Cultural del Bages.

Com els últims anys la cavalcada tindrà un nom. Si a les darreres edicions es van dir Il·lusió i l'Esperança, en aquest cas l'han batejat amb el nom la dels Somnis, perquè, "tal com estan les coses, és realment un somni que puguem dur a terme la cavalcada i rebre els Reis d'Orient", explica ImmaTorrecilla, de l'Agrupació Cultural del Bages. Segons Torrecilla, en l'actual situació s'han hagut de fer molts esforços per poder oferir a la ciutat canvis i novetats.

Prop d'un miler de persones col·laboraran en la calvalcada que manté un dels principals canvis que es va fer l'última edició: passar de llarg de Crist Rei, on tradicionalment es feia l'adoració, perquè el recorregut sigui més àgil. Per als organitzadors, a l'última cavalcada aquest canvi va funcionar i per això es mantindrà. L'adoració es farà al final del recorregut, a la plaça Major, amb la col·laboració del grup de teatre Els Carlins. L'Agrupació Cultural del Bages repetirà les projeccions a la paret que hi va haver l'edició passada a la plaça Major "i estem preparant més coses perquè sigui un final més lluït encara", revela Torrecilla.

La cavalcada durarà entre dues hores i dues hores i mitja, i començarà a les 6 de la tarda a la muralla de Sant Francesc per continuar per la de Sant Domènec. A partir d'aquí recorrerà tot el passeig de Pere III fins a la Bonavista i d'aquí anirà cap a la carretera de Vic, la Muralla del Carme, plaça dels Infants, carrer Joc de la Pilota, Sobrerroca i plaça Major.

Com és habitual els vehicles de la cavalcada els proporciona Sala Motors. Es dóna el cas que enguany es compleixen 50 anys d'aquesta col·laboració desinteressada entre la firma d'automoció manresana i els organitzadors de la cavalcada.

Abans que vinguin els Reis d'Orient, però, ha de visitar Manresa el seu emissari, el príncep Assuan. A partir del dia 27 de desebre i fins al 4 de gener el patge reial serà a la plaça Major de 2/4 de 6 de la tarda a les 8 del vespre.