Segueix-nos a les xarxes socials:

Protesta dels antidesnonaments a Manresa abans del cop de timó

Concentració d'afectats per la hipoteca davant la seu dels populars, que rectifiquin extremis

La pressió de les plataformes d'afectats per la hipoteca en múltiples fronts, entre ells Manresa amb una concentració davant la seu del PP a les 5 de la tarda, va precedir un cop de timó in extremis dels populars, que, a 2/4 de 7 de la tarda, anunciaven per boca del portaveu del grup popular al Congrés, Alfonso Alonso, que votarien a favor de la presa en consideració de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per regular la dació en pagament i paralitzar els desnonaments (vegeu-ne més informació a la pàg. 20).

A les 5 de la tarda, però, el que havia manifestat públicament el PP era que donaria suport a la ILP a favor de les curses de braus i no a la secundada per 1.402.854 signatures (tres mil de les quals recollides a la comarca del Bages) per aturar els desnonaments. De fet, cal recordar que la presa en consideració de la ILP no suposa que s'aprovi, només que s'accepta discutir-la.

Amb la notícia recent que un matrimoni de jubilats s'havia suïcidat a Mallorca quan els anaven a desnonar, els ànims estaven calents entre la vintena d'activistes de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme al Bages. Fent-se seves les paraules d'Ada Colau, que va qualificar al Congrés de "criminal" un representant de la banca, els activistes concentrats a Manresa van cridar eslògans contra el PP i altres com "No s'entén, gent sense casa, cases sense gent", "Dació en pagament sí, toros no" i "La dació és la solució" mentre mostraven pancartes amb el lema "Stop als desnonaments" i feien sonar els xiulets. Els membres de la plataforma antidesnonaments es van concentrar primer a la Plana de l'Om i, després, davant la seu del PP del carrer Vilanova controlats discretament per la policia. Cada diumenge a les 7 de la tarda es troben a l'ateneu popular la Sèquia, amb entrada pel carrer d'Amigant.

Prem per veure més contingut per a tu