El Centre d´Interpretació del Carrer del Balç ha rebut la visita de 785 persones durant el cap de setmana de la Fira de l&rsqu o;Aixada, 174 més que l´edició 2012. Durant aquest dos dies, el Centre d´Interpretació acollia una exposició sobre els tornejos medievals, que podia visitar-se juntament amb el Carrer del Balç o després de fer la visita a al centre d´interpretació medieval.

A més, dissabte i diumenge al matí, es va organtizar, per part del Parc de la Sèquia, un taller infantil anomenat "Atreveixe-te a construir la Sèquia i a fer de Pere III", pel qual van passat més de 40 nens i nenes. A banda de les activitats, el Carrer del Balç disposava d´una petita parada amb productes de merxandatge. Els productes més venuts han estat els Dolços del Balç, elaborats per la pastisseria El Cigne, la Cervesa de l´Aixada i els nous didals de Manresa.

L´Oficina de Turisme ha rebut la visita de 120 persones durant el cap de setm ana procedents d´arreu de Catalunya i han passat pel Quiosc de l´Arpa més de 200 persones. Des d´aquest punt d´informació a la Plaça Fius i Palà s´han distribuit tan programes de la Fira com les guies d´activitats de la Temporada de la Llum (febrer-juny), que es van presentar la setmana passada.

Durant aquests dies s´han distribuït més de 6.500 fulletons a les oficines de turisme i punts d´informació de tot Catalunya, amb especial incidència a les ciutats més connectades a Manresa com Barcelona, Terrassa, Vic, Berga, Igualada, Vilafranca, Vilanova, Lleida i Girona; i també a allotjaments, establiments turístics i comerços de la ciutat.

Al llarg de la setmana anterior a la Fira, es va dur a terme una campanya publicitària a RAC1 on, a més de la inserció de falques, es van realitzar dos concurso s convidant a dues parelles a venir a passar el cap de setmana de la Fira de l´Aixada a Manresa.

Els guanyadors, una parella de Tarragona i una de Barcelona, van passar la nit de dissabte als Apartaments La Farola, van dinar al Restaurant Maïami, van gaudir d´un esmorzar tradicional al Restaurant Passeig i van poder visitar el Carrer del Balç. Totes dues parelles van quedar molt satisfetes pel tracte rebut a la ciutat.

Finalment, la web de turisme www.manresaturisme.cat ha experimentat un notable increment de visitants durant els darrers dies. Des del dia 19, la web ha rebut 2.500 visites. La majoria, més del 50%, procedien de Barcelona ciutat, en segon lloc de Madrid i després d´Igualada, Terrassa, Sabadell, Girona, Lledia, Granollers, Valencia i Hospitalet.