A

rbre de Vida és una associació sense ànim de lucre que va començar la seva activitat com a entitat el 2010. Actualment està formada per unes 60-70 persones sòcies, majoritàriament persones nouvingudes del Marroc.

El seu principal objectiu és treballar en l'àmbit sociocultural, aportant eines per al coneixement mutu entre persones de diferents orígens culturals. La finalitat és sumar esforços i trobar espais comuns de millora de la nostra societat.

Totes les activitats, que arriben a uns 190 infants, s'emmarquen en tres eixos principals. Un és l'educació, on realitzen classes de català i àrab, ja que creuen que la llengua és un instrument eficaç per a la integració. El segon dels eixos és el treball en equip, on es realitzen activitats esportives per potenciar les habilitats individuals, però alhora treballant aspectes tan importants com la cooperació, l'empatia amb els altres i la solidaritat. El tercer dels àmbits és la comunicació com a eina essencial en les actuacions socials, per això està en funcionament un taller d'escolta activa, amb l'objectiu d'afavorir la integració i tenir consciència dels problemes reals dels immigrants com a ciutadans actius i responsables i, alhora, conèixer millor la mateixa societat d'acollida.

A part de les activitats pròpies, Arbre de Vida també és una associació que participa activament en iniciatives d'altres entitats de la ciutat de Manresa. És membre del Consell Municipal d'Interculturalitat i també col·labora en projectes concrets d'altres institucions. Són exemple d'aquestes col·laboracions les activitats d'intercanvi cultural amb Òmnium Cultural, com ara la trobada d'intercanvi d'experiències, projecte de contes del món (es porta a terme conjuntament des de la Casa Flors Sirera i Òmnium Cultural). També les activitats amb Althaia, com per exemple les col·laboracions en donacions de sang; o les activitats interculturals a la Casa Flors Sirera i en el marc del projecte Convivim.

Les properes activitats que duran a terme se centren en la població infantil, ja que tenen un marcat component preventiu. Així, es farà una xerrada sobre adolescència i prevenció d'ús d'estupefaents; i una activitat ludicoeducativa de convivència, que consistirà en una sortida al parc Tibidabo de Barcelona.