Segueix-nos a les xarxes socials:

La Plaça Cots estrena imatge

La festa de la sardana aquest cap de setmana posarà de llarg la remodelació, que ha costat 53.000 euros

La Plaça Cots estrena imatge

La Plaça Cots estrenarà nova imatge aquest cap de setmana coincidint amb els actes de celebració dels 50 anys de la proclamació de Manresa com a Ciutat Pubilla de la Sardana, un cop finalitzats els treballs de millora de la mobilitat de la zona i de l´espai enjardinat, així com la rehabilitació del monument a la Sardana.

L´actuació a la plaça, que ha tingut un cost global, d´uns 53.000 euros, ha consistit, primer, en l´ampliació de la vorera perimetral, la senyalització de dos passos de vianants per a persones amb mobilitat reduïda i la renovació total de l´arbustiva existent, amb l´objectiu millorar la mobilitat i l´aspecte d´aquest entorn. També s´ha establert que el carrer Hospital passi a ser una zona de velocitat limitada a 30 km/h.

Posteriorment, s´han fet treballs de jardineria que engloben la renovació total de l´arbustiva als parterres perimetrals de la plaça, substituint les espècies vegetals anteriors que estaven molt deteriorades, per plantes de les espècies fotínies, abelies, mahònies i junípers. A més a més, s´ha millorat la xarxa de reg, amb la substitució de l´antic reg d´aspersió per un reg per degoteig (més eficient i resistent al vandalisme).

També s´han fet rebaixos a la vorera que coincideixen amb la senyalització de nous passos de vianants al voltant del recinte de la plaça i que estan adaptats per facilitar l´accés de persones amb mobilitat reduïda i cadires de rodes. A la vegada s´ha millorat la font de boca existent a l´interior de la plaça Cots.

Les intervencions en l´enjardinat, que s´han portat a terme durant els mesos de març i abril, també ha inclòs la instal·lació d´una nova gespa al parterre central de la plaça on s´alça l´escultura commemorativa de la Sardana.

Precisament, les obres realitzades es complementen amb la rehabilitació del Monument a la Sardana, que ha consistit en la restauració del relleu de Sant Jordi i la recol·locació del relleu de les muntanyes de Montserrat a cada un dels dos paraments que composen el mateix monument.

Prem per veure més contingut per a tu