La Clínica Sant Josep de Manresa tindrà una unitat per al tractament del dolor

En l’àmbit de l’atenció mutual i privada el servei pretén donar una resposta àgil i de qualitat a persones que pateixen de forma crònica o puntual

Representants de la Clínica Sant Josep de Manresa i de Mivi Salud

Representants de la Clínica Sant Josep de Manresa i de Mivi Salud / Arxiu Particular

Redacció

La Clínica Sant Josep de Manresa i Mivi Salud, especialistes des de fa més de vint anys en el tractament del dolor presents en centres d’arreu de l’Estat, han signat un acord per crear una Unitat del Dolor referent a la Catalunya Central en l’àmbit de l’atenció mutual i privada. 

L’objectiu és oferir un abordatge integral de les patologies relacionades amb el dolor i millorar la qualitat de vida d’aquelles persones que pateixen aquesta afecció. 

El nou dispositiu, que començarà l’activitat el dijous 2 de maig, permet recollir l’experiència dels professionals de la Clínica que fa anys que treballen en l’àmbit del dolor, crònic o agut, alhora que reforça i potencia l’atenció dels pacients.

Es pretén així donar una resposta més àgil i de qualitat a les persones que presenten algun tipus de dolor, sigui crònic o no, i oferir una atenció mèdica especialitzada. Es tractaran pacients amb dolor crònic, postquirúrgic o ocasional, produït per certes lesions o patologies, així com pacients que es trobin en processos oncològics. 

El nou servei estarà integrat per un equip multidisciplinari especialitzat en l’estudi i el tractament del dolor mitjançant tècniques intervencionistes ambulatòries, infiltracions, teràpies regeneratives, tractaments farmacològics o mètodes d’estimulació, entre d’altres, que tenen per objectiu alleujar el patiment i facilitar la recuperació funcional dels pacients.

Els professionals estudiaran de manera detallada cada pacient per tal de poder-los oferir una solució terapèutica personalitzada i integral, tot tenint en compte les peculiaritats de les diferents zones del cos. 

A partir d’un diagnòstic elaborat prèviament, abordaran el dolor per trobar la solució més efectiva en cada cas.

A més, els experts d’aquesta unitat col·laboraran amb professionals d’altres serveis de la Clínica Sant Josep des d’on també atenen pacients que pateixen dolor o que per la patologia que presenten són susceptibles a presentar-ne. 

La coordinació amb aquests serveis ha de permetre posar el pacient al centre per oferir-li un abordatge integral, sigui quina sigui la situació que li provoca el dolor.

Patologies que es tractaran

Algunes de les patologies que es tractaran a la nova Unitat del Dolor de la Clínica són les malalties relacionades amb l’artrosi de genoll, turmell o maluc, la migranya, la síndrome facetària, la fascitis plantar, el dolor lumbar, o el que provoca per un procés oncològic, entre altres.

La Unitat del Dolor s’ubicarà a la planta 1 de l’edifici A de la Clínica Sant Josep, on s’atendrà els pacients de manera ambulatòria. Provisionalment, les teràpies intervencionistes es duran a terme al bloc quirúrgic a l’espera de comptar amb unes noves instal·lacions que acolliran tota la unitat i que estaran disponibles durant el segon semestre d’aquest any. 

Les persones interessades es poden posar en contacte amb la Unitat del Dolor a través del telèfon 93 874 92 48 o bé mitjançant el correu electrònic unitatdeldolor@clinicasantjosep.cat.

De símptoma a malaltia

Actualment, el dolor ha passat de ser un símptoma d’una malaltia a convertir-se en una malaltia amb la seva pròpia complexitat. Es calcula que, a l’Estat, 9 milions de persones pateixen dolor crònic. Segons el Baròmetre del dolor crònic a Espanya del 2022, aquesta malaltia està afectant un 25,9% de la població adulta, i revela que les dones presenten una major prevalença de la malaltia (30,5%) respecte als homes (21,3%). Per això, tant per a la Clínica Sant Josep com per a Mivi Salut és una prioritat donar resposta a aquesta necessitat.