Junqueras ha fet petit el Kursaal amb el seu gran poder de convocatòria en l'acte central al Bages de la campanya "Votar és democràcia", que impulsa Esquerra Republicana. El líder de la formació nacionalista, acompanyat per l'alcaldable de Manresa Pere Culell ha fet dos mítings, un primer dins la sala principal del teatre plena i un segon al vestíbul per a les persones que no han pogut entrar. El lema principal que s'ha repetit durant els dos actes ha estat una proclama per anar a votar.

L'acte, amb el lema "El #NouPaís arrenca als ajuntaments", s'ha dividit en dues parts. La primera servirà per fer la presentació oficial i pública de Culell com a alcaldable. Va ser escollit candidat el 22 de gener passat en unes primàries obertes a amics, simpatitzants i militants de la formació. És la segona vegada que Culell es presenta com a cap de llista a les municipals, que s'han de celebrar l'any vinent. Ja ho va ser a les del 2011. Llavors Esquerra va treure tres regidors.

La segona part, a càrrec de Junqueras, ha parlat sobre el procés sobiranista i ha centrat bona part de la seva intervenció a esvair dubtes entre els indecisos de cara a la consulta del pròxim 9 de novembre.