Felip González serà el candidat que el PSC de Manresa presentarà en les properes eleccions municipals. L´Executiva de la Federació XI del PSC (Bages-Berguedà-Solsonès) ha certificat aquesta tarda de divendres com a vàlids els avals presentats pel manresà en el procés d´eleccions primàries que l´agrupació local ha convocat per triar candidat a l´alcaldia de Manresa. Els avals a González suposen el 34% de la militància.

La de Felip González, primer secretari del PSC de Manresa des de l´abril de 2012, ha estat l´única candidatura presentada i, per tant, el procés de primàries a Manresa no implicarà campanya electoral prèvia. Tanmateix, la candidatura de González a l´alcaldia resta pendent de la ratificació per part de l´assemblea local del partit que es convocarà per al proper dissabte, 5 d´abril, el mateix dia que a altres municipis es votarà on s´hagin presentat dos o més aspirants.

A la reunió d´avui de l´Executiva de la XI Federació socialista (Bages, Berguedà i Solsonès), el primer secretari, Cristòfol Gimeno, ha destacat de Felip González el fet que "si bé podríem dir que és un nouvingut a la política perquè fa menys de dos anys que té responsabilitats orgàniques al partit és una persona, activa treballadora i dialogant, molt coneixedora de la ciutat i de l´administració municipal. És un polític que representa, alhora, la renovació del nostre partit i la valentia d´encapçalar la candidatura del PSC en uns moments complicats per a la política".

Per la seva banda, González ha manifestat que se sent "molt agraït" a totes i a tots els militants que han volgut avalar la seva candidatura. "El PSC de Manresa és un partit divers i transversal on convivim un bon grapat de sensibilitats diferents amb el comú denominador que ens estimem la nostra ciutat i que la volem més justa socialment, més igualitària i més moderna. Gent que no sempre pensem igual en tots els temes però que, a Manresa, som capaços de dialogar fins a l´extenuació per arribar a consensos; entre nosaltres, i amb tothom".

González ha promès als companys i companyes que l´han avalat "i als que el volen ajudar en aquest nou repte que afrontem: treball i il·lusió per vèncer totes les adversitats passades, presents i futures. Perquè ens agrada Manresa, però la volem més activa, més líder i més comunicativa amb els seus agents; perquè som manresans i pensem que la ciutat demana lideratges clars per vèncer l´actual moment de crisi econòmica, social i de valors que maltracta a tantes famílies; i perquè no només ens agrada Manresa, sinó que ens apassiona treballar per la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. Per a nosaltres, treballar per a la gent no és una feina més, no és anar al despatx i complir. És un deure que assumim amb tota l´empenta i la capacitat de diàleg que ens avala. Perquè, per sobre de moltes altres coses, nosaltres gaudim de fer el que fem, i ho vivim amb passió".

González assegura que els temps "canvien a velocitat de vertigen i la política actual ja no pot ser la mateixa que practicàvem fa uns pocs anys. La ciutadania reclama compromís i honestedat d´idees i de fets; però també compartir constantment aquestes idees i fets assumint que cal enriquint-les dia a dia. El diàleg ha de ser ara més constant que mai i els programes electorals ja no tenen 4 anys de vigència entre eleccions sinó que perquè no caduquin s´han d´anar remodelant amb voluntat de negociació i acord constant amb la ciutadania i amb els seus agents socials".

"D´ençà que ara fa dos anys vaig assumir les tasques de Primer Secretari del PSC, he intentat estar més que mai a peu de carrer, escoltant i parlant amb molts manresans i manresanes, i col·laborant amb entitats que veuen i viuen moments difícils degut a la situació social de precarietat que es percep. És per tot el que he aprés durant aquests 730 dies de camí, que el combat contra la desigualtat i la pobresa és el nostre gran objectiu, pel qual ens comprometem a esmerçar tota la nostra energia per transformar la cruel realitat que afecta a cada vegada més persones".