L´Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona, la Generalit at de Catalunya i el Bisbat de Vic-Parròquia de Santa Maria de La Seu, han acordat signar el Quart Conveni de col·laboració per a la Consolidació i Restauració de la Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa. El conveni marc de col·laboració abasta el trienni 2014-2016.

Està previst que les quatre entitats signants aportin, aquest mateix any, la quantitat de 240.000 euros a parts iguals, és a dir, 60.000 euros per cada signant.

L´esmentat import permetrà afrontar l´actuació de la façana sud de la Basílica, que pateix seriosos problemes degut a l´erosió de la pedra que obliguen a restringir el pas de vianants a la zona per motius de seguretat.

Aquest nou conveni, que serà signat als voltants de l´estiu, expressa la voluntat de totes les parts per subsanar les importants necessitats del temple de Santa Ma ria de la Seu i recuperar alhora l´esplendor d´un edifici emblemàtic de la Catalunya Central. Aquesta consciència de la importància de l´obra ha permès superar les dificultats del moment. En aquest sentit totes les parts manifesten la seva satisfacció per poder donar continuïtat a aquest projecte de restauració de la Basílica de Santa Maria de La Seu de Manresa.