Tal com ja va avançar aquest diari en l'edició de dissabte, Rosa Argelaguet serà la nova directora de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM). Ahir es van celebrar les eleccions al centre, en les quals hi va haver 163 vots emesos d'un cens proper al miler de persones. 122 van ser favorables a Argelaguet (75%), única candidatura presentada. La previsió és que aquest divendres ja es pugui fer oficial el seu nou càrrec. La sallentina substituirà Esteban Peña, director de l'EPSEM des del 2008.

Anàlisi de recursos miners

L'EPSEM celebra avui la tercera Jornada Tècnica Minera "Els recursos energètics i miners", organitzada per la Càtedra Iberpotash, el Col·legi Oficial de Mines del Nord-est i l'escola manresana.

La jornada l'obrirà Enric Fossas Colet, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, a 1/4 de 10 del matí. Seguirà una xerrada de Francesc Archs Lozano, subdirector d'Anàlisi del Subministrament d'Endesa Distribución Eléctrica, que oferirà la conferència "Les energies renovables. Estat de situació". A 1/4 d'11 del matí, Eduard Vall Rosselló, subdirector general de Mines i Protecció Radiològica de la direcció general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial parlarà sobre "Els recursos miners a Catalunya".

Els "Recursos energètics i miners en el context de la Unió Europea" serà el tema de la interven-ció de Carolina Rodríguez, representant del Comitè d'Estats Membres del Repte Social 5 (Climate Action, Environment, Resource Efficiency and Raw Materials), del programa Horizon 2020, a 2/4 de 12 del matí. Una hora més tard els ponents participaran en una taula rodona conjunta.