Segueix-nos a les xarxes socials:

S'inaugura una escultura per commemorar el 25è aniversari del Col·legi d´Aparelladors

El passat dissabte 28 va tenir lloc l'acte on es va inaugurar l'escultura de l'artista Jaume Soldevila al parc de la Font del Gat

S'inaugura una escultura per commemorar el 25è aniversari del Col·legi d´Aparelladors

El passat dissabte, 28 de juny a la tarda, l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va rebre en representació de tots els manresans l´obra escultòrica que el Col·legi d´Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l´Edificació de Barcelona han donat a la capital del Bages per celebrar el 25è aniversari de la delegació Bages-Berguedà-Anoia.

L´acte inaugural, que va tenir lloc al punt on està ubicat el monument, al parc de la Font del Gat, a la cantonada de l´avinguda Abat Oliva amb el carrer Dante, va començar amb la benvinguda que el tinent d´alcalde de Cultura de l´Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, va adreçar a tots els assistents. Calmet també va ser el conductor de tota la cerimònia.

Després va ser el torn del delegat de la delegació al Bages, Berguedà i Anoia del Col·legi d´Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l´Edificació de Barcelona, Joan Carles Batanés, que va fer la donació de l´escultura a la ciutat.

Tot seguit e va descobrir el monument, que és obra de l´artista manresà Jaume Soldevila, i consisteix en un jeroglífic format per una base de formigó que aguanta un tríptic compost de ferro corten i marbre travertí que incorpora tot d´elements significatius de la tasca que realitzen arquitectes tècnics i aparelladors, com les bigues i l´arc, mesclats amb referències paisatgístiques de la comarca del Bages.

Posteriorment va prendre la paraula el president de l´Associació de Veïns del Poble Nou, que en aquest cas també va parlar en representació de l´Associació de la carretera de Santpedor.

Per acabar l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent va tancar l´acte.

A la ofrena del monument hi va assistir el sots-president de l´Associació de Veïns de la Carretera Santpedor, Jaume Canudes, i el mateix autor de l´obra, Jaume Soldevila, així com arquitectes i aparelladors que no s´han volgut perdre la cerimònia que a la vegada culmina la celebració dels 25 anys d´obertura de la seu de la delegació del Col·legi al Bages-Berguedà-Anoia.

La commemoració dels 25 anys de la delegació del Col·legi d´Aparelladors al Bages-Berguedà-Anoia va començar el dia 20 de desembre al Saló de Sessions que va acollir la presentació d´una auca i d´un llibre que narra la seva història.

Prem per veure més contingut per a tu