Manresa es ven en barres i llonguets als carrers de Califòrnia. I no és una manera de parlar. Un dels productes més reconeguts dels mercats ambulants de Los Gatos, al comtat de Santa Clara de Califòrnia, és el pa amb nom de la capital bagenca, sorgit dels obradors del restaurant del mateix nom, del prestigiós xef David Kinch.

Aquesta iniciativa, batejada com a Manresa Bread Project (el Projecte del Pa Manresa) va sorgir ara fa uns mesos per acompanyar els plats servits al local. Llavors, la fornera Avery Ruzicka, responsable de la fleca del restaurant, va elaborar uns panets d'ordi, sègol i altres cereals que, ben aviat, van adquirir bona fama entre els clients, fet que va animar els propietaris a vendre'ls de manera independent, la primavera passada. Al cap de poc, als pans s'hi van afegir altres productes del mateix estil com ara brioixos, magdalenes i productes més elaborats com focaccies de productes ecològics.

Des d'aleshores, la parada del Manresa Bread Project ha sigut una de les habituals de mercats d'alimentació, com el popular Campbell Farmer's Market, també al comtat de Santa Clara. En les seves primeres aparicions, diuen els seus responsables, l'acollida per part dels compradors va ser tan bona que, pocs minuts després d'obrir, ja havien esgotat les seves existències.