L'Ajuntament de Manresa ha anunciat que, enguany, tornarà a oferir servei de bus nocturn gratuït durant els dies forts de la festa major d'enguany. El servei s'oferirà per mitjà de les línies L6 i L7, que passen pel centre de la ciutat en direcció als barris de la Balconada i la Parada.

Els desplaçaments gratuïts en transport públic es podran fer des de 2/4 d'11 de la nit fins a les 4 de la matinada dels dies 29, 30 i 31 d'agost i 1 de setembre, és dir, les jornades en què es concentra el gros d'actes del programa de la festa gran de la ciutat.

Amb aquesta iniciativa, explica l'Ajuntament en una nota, es busca incentivar la mobilitat per dins de la ciutat en transport públic durant aquests dies i evitar al màxim l'ús del vehicle privat per minimitzar els problemes d'aparcament al centre de la ciutat alhora que es busca evitar que aquelles persones que hagin consumit begudes alcohòliques hagin d'agafar el cotxe poc després.

Aquest serà el sisè any que s'ofereix aquest tipus de servei, que va entrar en funcionament l'any 2009 en format de pagament i que, en edicions posteriors, ja va passar a ser gratuït.

Tall de la Muralla

Per tercer any consecutiu, el dissabte de festa major es tallarà el trànsit de vehicles entre la carretera de Vic i la de Cardona amb motiu de la celebració de la "Muralla en festa", que omplirà aquest espai de parades i activitats.

Aquesta modificació afectarà el servei de bus, ja que, de cinc de la tarda fins ben entrada la matinada, les parades centrals del carrer de Guimerà i de la plaça de Sant Domènec quedaran suprimides. En el seu lloc, s'habilitarà una parada a la plaça de Valldaura i els recorreguts de les línies quedaran modificats mentre duri el tall.

Un altre dels dies per als quals es vol potenciar l'ús del transport públic és el diumenge dia 31, jornada en què té lloc el castell de focs així com múltiples activitats durant el dia al mateix parc de l'Agulla. Aquell dia, a banda dels busos nocturns, també es reforçarà el servei diürn, amb recorreguts cada 30 minuts, a banda de la freqüència habitual en diumenge.

Les parades d'autobús més properes a aquest espai són les del carrer de l'Alcalde Prunés, al final de l'avinguda dels Dolors, i la del carrer de Pau Casals.