L´Oficina de Turisme de Manresa ha presentat avui un nou muntatge expositiu sobre la ciutat que estarà present a Vic a partir del 15 de setembre i fins el 15 d´octubre. Durant la primera setmana coincidirà a mb la celebració del Mercat de Música Viva de la ciutat osonenca. L´objectiu d´aquest nou recurs expositiu és el de continuar contribuint a la promoció dels atractius turístics de Manresa i fomentar l´arribada de visitants a la ciutat.

L´acte de presentació s´ha fet avui al migdia i ha anat a càrrec de l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós. Els han acompanyat també Albert Torras, gerent de l´empresa TJT Retail Solutions -empresa que ha creat el muntatge expositiu-; Joan Francesc Baltiérrez, secretari del. Consell Regulador de la DO Pla de Bages; i les tècniques de Turisme Esperança Holgado i Sònia Martin.

Valentí Junyent ha mostrat la seva satisfacció per l´estrena d´aquest muntatge, el qual l´ha qualificat "molt bona idea i molt encertat que ens ha d´ajudar a donar a conèixer els atractius de la ciutat". Per a l´alcalde de Manresa "en matèria de turisme, tenim marge de creixement, i aquesta proposta ens ha d´ajudar també a continuar fent promoció de la nostra ciutat".

En el mateix sentit s´ha expressat la regidora Gratacós que també ha volgut destacar "la utilització de suport d´una rèplica del Quiosc de l´Arpa "que element artístic que simbolitza la unió entre la tradició i la modernitat de la nostra ciutat". La regidora de Turisme ha avançat que el muntatge expositiu "s´exposarà a Vic i posteriorment anirà a Calella de la Costa on tenim previst donar a conèixer la ciutat conjuntament amb Cardona i Talamanca".

Un muntatge amb el Quiosc de l´Arpa com a base

El muntatge consisteix en una reproducció del Quiosc de l´Arpa de Manresa amb fotos representatives de la ciutat. La proposta presenta certa interactivitat ja que les finestres del Quiosc es poden obrir i cadascuna d´elles fa referència a un dels productes turístics de la ciutat, plantejant una pregunta que troba resposta a l´interior.

Els productes turístics que estan representats són el turisme religiós, amb la ruta ignasiana; l´enoturisme, amb els cellers de la DO Pla de Bages; el turisme cultural de l´època medieval amb el Carrer del Balç, la Seu i el Museu Comarcal; i finalment el turisme actiu i de natura amb La Sèquia i l´Anella Verda de Manresa. Amb les finestres obertes es poden veure dues imatges retroil·luminades de la ciutat.

Aquesta petita exposició sorgeix d&rs quo;una proposta de col·laboració amb l´Oficina de Turisme de Vic amb la qual hi haurà un intercanvi d´exposicions entre les dues poblacions fent-les coincidir amb el Mercat de Música Viva de Vic i amb la Fira Mediterrània de Manresa.

A partir de l´octubre, l´exposició tornarà a l´Oficina de Turisme de Manresa, però en tractar-se d´un muntatge fàcilment transportable, es portarà a altres punts d´informació o recursos turístics de Catalunya, així com a les diferents fires de turisme d´arreu del país, si s´escau.