Segueix-nos a les xarxes socials:

Ca la Buresa viu la primera restauració de la façana

És previst que els treballs per arranjar les peces de pedra sorrenca malmeses s'allarguin fins a mitjan desembre

Ca la Buresa viu la primera restauració de la façanap.c.v.

La façana de l'emblemàtica casa Torrents, més coneguda com ca la Buresa, presenta aquests dies una imatge poc habitual. Des de principi de mes, la cara de l'edifici que dóna al carrer del Born està coberta per una bastida de grans dimensions que tapa de dalt a baix la construcció. La causa són les obres de restauració dels motius ornamentals de pedra sorrenca -les primeres des de fa uns 30 anys-, que amb el pas dels anys s'han malmès considerablement.

Les obres, que du a terme la constructora manresana Cots i Claret, tenen una durada prevista de tres mesos. Així, s'espera que la casa projectada per l'arquitecte Ignasi Oms i Ponsa a principi del segle XX estreni nou rostre a mitjan desembre, coincidint amb la campanya comercial de les festes de Nadal.

Abans, però, els operaris hauran hagut d'afiançar la sorra de les peces que decoren la paret externa de l'edifici i que s'han anat desgastant interiorment al llarg dels anys.

Segons explica el president de la comunitat de propietaris, Francesc Santasusana, les filtracions d'aigua de pluja i les extremes temperatures dels estius i els hiverns manresans han erosionat el material de l'interior de les pedres, les han buidat i les han deixat fràgils. Una situació que feia que les pedres estiguessin en risc de desprendre's en qualsevol moment, amb l'evident risc que això podria comportar per als vianants.

Primer quart d'obres

Aquesta acció s'inclou dins la sèrie de millores que vol impulsar la comunitat de propietaris, per tal d'arreglar els ornaments que decoren l'exterior del popular edifici modernista manresà.

Així, més endavant, la comunitat preveu repetir aquesta mateixa operació en tres trams més de l'edifici: el que va des del carrer del Born fins a la porta principal, el que s'estén de la porta fins a la cantonada amb el carrer de Sant Tomàs i el que s'endinsa en aquesta via.

Prem per veure més contingut per a tu