L’Aula d’Arts Escèniques que coordina el servei formatiu del Kursaal ofereix aquest curs 2014-2015 una trentena de propostes formatives adreçades a un ampli ventall d’edats, que va des dels infants, als joves i als adults. En aquests 7 anys, l’Aula d’Arts Escèniques del Kursaal, s’ha convertit en un referent en el món educatiu i cultural de Manresa i la Catalunya Central, amb gairebé 200 alumnes que volen formar-se i conèixer les tècniques de les disciplines escèniques: teatre, teatre musical i circ i del món de la cultura escènica. A més, l’Aula ofereix la possibilitat de participar en activitats culturals de la ciutat i en accions, i representacions que s’organitzen des del propi teatre i treure el màxim de partit de les possibilitats tècniques del Kursaal. El número d’alumnes ha anat evolucionant, però manté una quantitat d’alumnes estables que volen formar-se a nivell escènic, i on l’oferta de l’Aula de Teatre i dels monogràfics tenen un pes important. Per aquest curs, que començarà la setmana del 13 d’octubre, encara està obert el període d’inscripcions.

Aquest nou curs es segueix amb el model ja consolidat de l’Aula de Teatre (AT1, AT2, AT3), que com cada any ofereix 3 cursos amb una durada anual, en els quals es forma a l'alumne en les diverses tècniques teatrals: interpretació, expressió corporal i veu.

També es segueix amb l'oferta de l’Aula de Teatre Musical (ATM), un projecte interessant i amb l'objectiu d’oferir als alumnes una base de tècnica vocal i cant, interpretació, dansa i moviment, que són necessaris per desenvolupar correctament espectacles d'aquest gènere. La novetat d’enguany és que hi haurà un curs de teatre musical per a nens i nenes d’entre 7 i 11 anys i un altre per a nois i noies d’entre 12 i 15 anys.

L’Aula de Circ també agafa més embranzida, amb nous cursos matinals per a adults que permetran una aproximació a la dansa i expressió corporal, ioga i preparació física, tast de circ i teatre gestual i cos. A més a més, hi haurà els cursos habituals d’equilibris acrobàtics (iniciació i avançat), malabars i equilibris sobre objectes, aeries (nivell 1 i 2) i trapezi doble.

Per als més petits, i després de la bona acollida d’aquests últims anys, l’Aula d’Arts Escèniques també ha programat, L’Escoleta de Circ adreçada a nens i nenes a partir de 4 anys, amb l’objectiu que s’iniciïn en aquesta disciplina escènica que a Manresa ja s’ha consolidat. I l’Escoleta de Teatre, també a partir de 4 anys.

Monògrafics i màster class

Pel que fa a Monogràfics, per aquest 2014-2015 s’ha programat dos cursos, tots dos a càrrec de l’historiador de l’art i musicòleg Ovidi Cobacho. El primer ‘Òpera i nacionalisme’ (del 6 d’octubre al 24 de novembre); i ‘Cinc cèntims de clàssica’ (del 2 de febrer al 16 de març).

De cara al primer trimestre de l’any ve, també s’han programat dues master class a dos destacats artistes de teatre musical: Daniel Anglès i Nina, que es portaran a terme en dissabte.

Tots els cursos els impartiran professionals del món de les arts escèniques i es faran a les instal·lacions que gestiona Manresana d’Equipaments Escènics: Teatre Kursaal, Teatre Conservatori, Espai Sant Domènec. Al final de cada curs es realitza un Taller, on els alumnes posen a la pràctica els continguts apresos durant el curs.

Dins de les propostes formatives que s’ofereixen a la ciutat hi ha també la d’ Els Carlins-Tallers de Teatre, que ofereix des de fa anys formació teatral per a nens i joves.

Tota la informació de l’Aula d’Arts Escèniques i d’Els Carlins es pot consultar a HYPERLINK "http://www.kursaal.cat/servei-formatiu.php" http://www.kursaal.cat/servei-formatiu.php. Des d’aquí també es pot emplenar el formulari d’inscripció a tots els cursos, que també es pot fer directament a les taquilles del teatre.