Per als habitants de la localitat de Port Townsend, a l´estat de Washington (Estats Units), la paraula Manresa és sinònim de misteri. El motiu és ben senzill. Als afores d´aquesta localitat nord-americana s´aixeca el castell Manresa, construït a final del segle XIX. Ara reconvertit en hotel, l´edifici té la fama de disposar d´una habitació, la 306, on un esperit es passeja amb plena normalitat i atemoreix els hostes.

Segons explica la llegenda, l´aparició pertany a una jove coneguda com a Kate, que s´hauria precipitat al buit des de la finestra de la cambra després d´esperar en va durant hores que el seu amant tornés dels camps de batalla. Des d´aleshores, la seva imatge -que també apareix en una fotografia penjada a la paret de la recepció- es deixa veure de tant en tant a la seva cambra i a les contigües. Això sí, d´acord amb les cròniques dels apassionats d´aquests temes que s´han proposat passar una nit en aquestes dependències, sense interpel.lar directament els inquilins.

Tal com apunten algunes fonts, les històries sobre aparicions sobrenaturals en aquest edifici les hauria començat a divulgar l´encarregat del bar de l´hotel, a mitjan segle passat. L´objectiu hauria estat intentar posar llum a una sèrie de fenòmens inexplicables que succeïen al castell des de feia uns anys.

Entre aquests fenòmens, com apareix en el llibre de registres de l´establiment -convertit en una mena de Bíblia per als amants del món sobrenatural-, hi ha llums que s´encenen i s´apaguen sense motiu aparent, veus, peülles de cavalls i olors d´espígol provinents del no res que s´esvaeixen amb la mateixa velocitat que es manifesten.