Un objectiu estratègic que inclou aquest conveni, segons ha explicat l'Ajuntament, està relacionat amb les actuacions que preveu el Pla Director de Manresa 2022 i les millores previstes en espais ignasians que són a tocar de la Fàbrica Nova i que han de beneficiar aquest sector. ?

?Preparar i adequar la ciutat per celebrar i acollir la commemoració dels 500 anys de l´estada de Sant Ignasi a Manresa, i millorar la vinculació d´aquest node de la ciutat amb el sector de Fàbrica Nova és una altra prioritat compartida per les parts que signen aquest conveni. ?

Així, les actuacions urbanístiques que es realitzaran tindran el doble objectiu d'impulsar la revitalització del centre històric i del projecte Manresa 2022.

El conveni va ser signat per l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el director general de Criteria CaixaHolding, Marcelino Armenter, en presència, entre d´altres, del director territorial a Catalunya de CaixaBanc, Jaume Massana; i del regidor d´Urbanisme i Mobilitat de l´Ajuntament, Ramon Bacardit. El conveni preveu tant la redacció dels projectes constructius com les obres d´urbanització que es realitzaran en aquest entorn. L´Ajuntament té interès que algunes de les obres es facin de manera immediata, en paral·lel a la tramitació de les modificacions de planejament urbanístic.