El serial judicial del bloc de pisos de la plaça Bages número 1 de Manresa té una dècada i mitja d’antiguitat.

El maig de l’any 1999, el propietari de la casa que havia quedat tapada pel bloc de pisos, Antoni Gener, demana la revisió de la llicència.

- El desembre del 1999, l’Ajuntament desestima la petició d’Antoni Gener. Tot seguit, Gener hi interposa un recurs contenciós administratiu.

- El maig del 2001, el jutjat contenciós administratiu número 10 estima el recurs de Gener i ordena la revisió de la llicència. L’Ajuntament hi recorre.

- El febrer del 2002, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya confirma la sentència i dóna 2 mesos per enderrocar.

- El maig del 2002, l’Ajuntament inicia la revisió de la llicència i és anul·lada pel jutjat contenciós, després que l’Ajuntament la declarés lesiva.

- El juliol del 2002, Gener demana l’execució de la sentència.

- El novembre del 2005, el jutjat contenciós dicta sentència per la qual denega la revisió i l’anul·lació de la llicència. Aquesta sentència no va ser recorreguda per Antoni Gener i va esdevenir ferma (aquest era l’argument bàsic del recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional).

- El setembre del 2006, Gener planteja una segona petició d’execució de la sentència.

- El desembre del 2006 es dicta una interlocutòria que confirma que la sentència ja està executada.

- El gener del 2007, Gener interposa un recurs d’apel·lació contra aquesta interlocutòria que finalitza en una sentència del TSJC que estableix l’anul·lació de la llicència i ordena l’enderroc de l’edifici.

- A partir del setembre del 2007, l’Ajuntament interposa recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional i una acció d’inexecució davant el jutjat contenciós administratiu, al·legant que la sentència no es pot executar perquè l’edifici té una llicència que és vàlida.

- El novembre del 2009, el Constitucional decideix no admetre el recurs d’empara.

- L’octubre del 2010, el jutjat número 10 de Barcelona desestima la demanda de l’Ajuntament que no s’executi la sentència.

- El gener del 2011, el jutjat número 10 desestima el recurs de súplica presentat per l’Ajuntament i recorda que hi ha dues sentències fermes sobre l’enderroc. El jutjat número 17 anul·la el projecte de regularització de finques i el qualifica d’intent «absurd».

- El febrer del 2011, l’Ajuntament interposa recurs d’apel·lació contra la desestimació del projecte de regularització.

- El 18 de desembre del 2012, el jutge desestima el recurs de l’Ajuntament.

- El 17 de gener del 2013 l’Ajuntament comunica que tirarà a terra l’edifici perquè no hi ha alternativa negociadora.

- El 10 de juny del 2014, l’alcalde Valentí Junyent i Antoni Gener signen un acord que és el que ara ha estat acceptat pel jutge.