La presentació i Jornada Inicial de la onzena edició del programa Idees Joves feta aquest matí de dijous al Teatre Conservatori ha aplegat a 263 alumnes procedents de set centres educatius de Manresa: La Salle, Escola Joviat, els instituts Lluís de Peguera, Pius Font i Quer, Guillem Catà, Lacetània i l´Escola d´Art.

Després del discurs de benvinguda, els estudiants escollits com a representants de cadascun dels set centre educatius han participat en el debat sobre emprenedoria "L´aventura d´emprendre", protagonitzat per tres emprenedors de la comarca del Bages.

Àngel Noguera de la companyia "CIM Aigua i SUD" (medi ambient), president d´AIJEC (Associació de Joves Emprenedors de Catalunya Central), Esteve Carbonell de l´Empresa "Instec" (Instal€lacions elèctriques), i Ferran Martínez responsable de l´alberg de turisme responsable "Els caus de Mura SCCL" han conversat entre ells i posat en comú les seves exp eriències, i han explicat el seu dia a dia, les il·lusions i també els entrebancs que van superar fins fer realitat el seu projecte.

Al llarg de la jornada s´ha lliurat a tots els alumnes assistents la carpeta amb les bases del concurs d´idees emprenedores i pla d´empresa http://manresa.cat/web/article/4797-idees-joves

Impulsar l´emprenedoria entre els estudiants

El XI Concurs d´idees emprenedores i pla d´empresa té com objectiu desenvolupar el potencial creatiu dels joves en l´àmbit de la generació d´idees empresarials i premiar a aquells que desenvolupin una idea fins a la realització del pla d´empresa.

Per participar en el concurs Idees Joves els estudiants han d´estar matriculats en algun dels centres d´ensenyament que participen en el p rograma. Els joves poden presentar la seva proposta (que pot ser individual o en grup) com a màxim fins el dia 17 d´abril de 2015.

El lloc de presentació serà el mateix centre educatiu on estigui matriculat l´alumne; a l´Ajuntament de Manresa (Plaça Major,1) o al Centre de Desenvolupament Empresarial-CEDEM- Palau Firal de Manresa, (polígon industrial Els Dolors . C/ Castelladral, 5-7).

El jurat donarà a conèixer els guanyadors durant el mes de maig de 2015 i es lliuraran 10 premis que valoraran les millors idees empresarials, plans de viabilitat i altres premis com el projecte més ben desenvolupat, més innovador i més ben treballat, així com un premi al millor projecte cooperatiu http://manresa.cat/web/article/4797-idees-joves