Manresa ja té en marxa el seu portal de transparència i participació. Aquest web de 'Govern Obert' pretén donar als ciutadans informació sobre el pla de govern, l'execució del pressupost o totes les dades de la ciutat en els formats 'open data' perquè puguin ser consultades i utilitzades. El portaveu del govern, Toni Llobet, ha assegurat que l'objectiu és millorar la transparència de l'Ajuntament. "Hem d'aconseguir que la ciutadania sàpiga què es fa amb els seus recursos sense que res quedi a les fosques", ha dit. Aquesta és la primera vegada que l'Ajuntament facilita informació detallada sobre el seu pressupost. El nou web s'ha fet amb recursos propis de l'Ajuntament i no ha tingut cap cost directe.

El portaveu del govern municipal, Toni Llobet, ha presentat aquest dimecres el nou portal 'Govern Obert' acompanyat del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Serracanta. Tots dos han insistit en destacar la importància d'aquesta nova eina, que representa un pas més en la transparència de l'Ajuntament.

El nou portal, al qual s'hi accedeix a través de la pàgina oficial de l'Ajuntament de Manresa, posa a disposició dels ciutadans tota la informació sobre l'activitat municipal. D'aquesta manera, la nova eina s'estructura en cinc grans seccions que ofereixen continguts en diversos àmbits amb la finalitat d'universalitzar l'accés a tota la ciutadania. Es tracta de la transparència -on figuren diversos indicadors que mesuren el nivell de transparència de les webs municipals-, la participació -on es reuneixen tots els mecanismes de consulta, suggeriment i influència en les decisions i accions que impulsa l'Ajuntament de Manresa-, el pla de govern, l'execució del pressupost, i l'oferta de totes les dades del consistori de la ciutat en diversos formats per complir amb els criteris 'open data', permetent així que empreses, ciutadans, institucions o qualsevol que ho desitgi pugui fer servir informació estadística i detallada referent a la ciutat i l'administració.

Serracanta ha destacat el fet que, per primera vegada a la història, l'Ajuntament posa a l'abast del ciutadà informació detallada i actualitzada sobre el seu pressupost. Així, el nou portal indicarà les dades reals del pressupost de l'Ajuntament, l'inicial, el modificat i l'execució real.

El portal, a més, s'ha preparat per poder ser consultat d'un ordinador, des dels mòbils amb accés a Internet i des de les tauletes de nova generació, amb aplicacions adaptades a cada sistema. El nou portal s'ha fet amb recursos propis de l'Ajuntament, de tal manera que no ha representat cap cost extra per al consistori.