Estava molt malalta. Tant, que va necessitar dues intervencions d'urgència el 2009 i el 2012. Finalment, s'ha fet una operació més completa -ha durat quatre mesos- i la banda del Born de l'edifici conegut c0m la Buresa (casa Torrents, 1905), un dels més emblemàtics del modernisme manresà, ha pogut sortir de la UCI. Dilluns en retiraran la bastida.

La rehabilitació necessària es divideix en cinc fases, la primera de les quals, la que s'ha executat ara, ha inclòs tota la façana del Born, que és la que lluirà restaurada aquestes fetes. Els ornaments, les baranes de forja, les cornises, els balcons, els serigrafiats, els estucats... També és la que estava més malmesa, i per on transita més gent per sota, amb el perill que representava. El pressupost, de 130.000 euros, el paguen els veïns, i inclou una subvenció de 20.000 euros de l'Ajuntament.

Les següents fases, per a les quals no hi ha diners, inclouen la façana principal (dividida en dues), la del carrer de Sant Tomàs i les interiors.

Miquel Àngel Prunés, veí de l'immoble, autor del projecte de rehabilitació i arquitecte director de les obres, explica que el 1986 es va fer un primer intent per eliminar els perills cada vegada més evidents fruit del pas del temps. Per exemple, els carreus imitant pedra de les façanes, "que estan despresos del mur i, si els toques, sonen buits", i la pedra sorrenca dels balcons i cornises. "Encara sort que l'arquitecte [Ignasi Oms] va fer un balcó corregut a la planta noble que ens ha parat moltes vegades les pedres". En aquella intervenció de fa 28 anys es van fer les façanes que donen al carrer de Sant Tomàs i del Born però la principal va quedar a mitges perquè el constructor va fer suspensió de pagaments. A banda, "tota la restauració i reconstrucció dels ornaments es van fer bastant malament", fa notar.