La Fundació Althaia de Manresa ha nomenat la sallentina Assumpta Prat com a nova directora d'Infermeria de la institució. Prat ocupava fins ara el càrrec d'adjunta a la direcció.

Va assumir la nova tasca el febrer. Diplomada en infermeria per l'Escola Universitària de Sant Joan de Déu de Barcelona, també és diplomada en Gestió Clínica d'Infermeria per EADA i té un Mestratge en Direcció d'Institucions Sanitàries realitzat a la Fundació Doctor Robert, lligada a la Universitat Autònoma.

Des del 2006 ocupava el càrrec d'adjunta a direcció d'Infermeria, i ha sigut una de les persones d'Althaia que més directament ha coordinat i ha gestionat el trasllat de serveis a la part nova de l'hospital de Sant Joan de Déu, operació que va culminar el passat mes de gener amb l'entrada en funcionament del nou bloc quirúrgic.

La part nova de l'hospital ja es va estrenar quan va acabar la primera fase de les obres. Això va permetre l'entrada en funcionament d'un nou servei d'urgències, la major part de les consultes externes i una part de diagnosi per la imatge. Dos anys més tard es van estrenar habitacions noves d'hospitalització, el nou vestíbul, la cafeteria, la sala d'actes, el servei de documentació i l'àrea de Qualitat, Innovació i Docència.

Des del juliol del 2014 fins ara es van posar en marxa els nous espais del bloc obstètric, l'hospital de dia, dues unitats d'hospitalització, la UCI, anatomia patològica, laboratori, els quiròfans i l'àrea d'esterilització, i el que quedava pendent de consultes externes i diagnosi per a la imatge.

Prat assumeix el càrrec que el febrer va deixar la fins llavors directora d'Infermeria, Dolors Llorens, que es va jubilar després de 10 anys a la Fundació Althaia.