Els horts tornaran on abans ja hi havia horts, i en canvi ara és ple de canyes i feixes que s'han de desbrossar. Es tracta d'uns terrenys al camí de les Saleses on l'Associació de Veïns de les Escodines i l'Ajuntament de Manresa impulsen el projecte d'horts ecològics i urbans del barri per a l'autoconsum. 10 persones a títol individual, una entitat social i dos centres educatius conrearan uns terrenys que s'han començat a condicionar.

És una iniciativa "que ens fa molta il·lusió", ha assegurat la presidenta de l'associació de veïns, Carme Carrió, perquè estimula la cohesió social, el sentit comunitari, la participació social i també la creativitat.

Aquesta setmana ja s'han fet obres per condicionar el mur que envolta les 5 parcel·les on fa anys que ja hi havia hagut horts i que ara és un espai de propietat municipal en desús. La setmana que ve hi entraran les màquines per remenar la terra i adequar l'espai.

Segons el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, es tracta de donar utilitat a espais públics on no hi ha res. "Volem que passin coses en aquests llocs. L'associació de veïns ens va presentar un projecte molt potent i ha encaixat".