ERC Manresa ha anunciat en roda de premsa que s'abstindrà en la votació del POUM de Manresa si es presenta al ple municipal tal com està plantejat ara. En una nota de premsa, el partit enumera els següents punts de discrepància:

-El model comercial exposat va en contra del petit comerç. ERC vol que s´ajustin els usos comercials (sobretot de petit i mitjà comerç) a l´àmbit de la TUC i de la Llei d´Equipaments comercials. La proposta del govern, en canvi, estén aquests usos a tot el polígon dels Dolors i també amplia la dotació a la zona dels Trullols.

L´ús de l´habitatge, fins i tot l´independent, a la planta sotacoberta (àtics) a la ciutat consolidada comportarà un augment de la densificació de la ciutat absolutament innecessari quan hi ha més de 7.000 habitatges desocupats. A més, aquests habitatges es regulen a la normativa però no als plànols d´ordenació, fet que suposa una inseguretat jurídica.

- El projecte de POUM perjudica directament els ciutadans en dos aspectes:

1. Hi ha un excés de planejament derivat de plans d´àmbit més petit que farà molt difícil gestionar el POUM. N´hi ha una tretzena que tenen per finalitat completar o millorar la urbanització de carrers. Aquestes figures de plantejament són complexes i afecten una gran quantitat de finques que queden en un estat indefinit. Aquests àmbits es poden resoldre amb sistemes de gestió menys complexos.

2. Donar alçades diferents en un mateix carrer -fins i tot en un mateix tram-, com és el cas de molts carrers del Nucli Antic, és arbitrari, genera greuges comparatius entre propietaris i jurídicament és impugnable.

- Genera una pèrdua d´equipaments a tota la ciutat. Concretament al Centre Històric representa una pèrdua de més de 3.200 metres quadrats.

- El model de mobilitat plantejat es basa en obres d´un cost altíssim, que depenen de d´altres administracions, és inconcret i no soluciona problemes actuals. A més, preveu la construcció d´un pont entre la carretera de Cardona i el Congost que genera uns talussos de més de quatre metres d´alçada sobre el parc del Cardener i parteix la continuïtat del parc i de la zona esportiva del Congost.

- Planteja una reducció del 50 al 30% en Habitatge de Protecció Oficial en una dotzena de sectors. L´HPO és una eina indispensable pel control dels preus dels habitatges i per controlar possibles noves bombolles immobiliàries.

- Es fa un pas enrere significatiu en l´ordenació de l´espai públic, en especial en les connexions entre espais lliures que conté el pla vigent i que havia desenvolupat el Pla de l´espai públic. Així s´havien establert recorreguts urbans i previst connexions amb l´espai obert a l´entorn de la ciutat que ara tan sols s´incorporen a nivell d´esquema i es deriven a l´aprovació d´un pla especial.

- A més a més, el POUM preveu uns majors aprofitaments tant al Barri Antic com en altres barris o determinats equipaments, que si s´aproven inicialment serà molt difícil fer marxa enrere.