Les antigues instal·lacions del Centre Tecnològic de Manresa, a l'entorn de les Bases, s'han rebatejat amb el nom de FUB2. A partir del setembre, la Fundació Universitària del Bages hi oferirà el cicle de grau superior de pròtesis dentals, mecànic dentista, i disposarà d'un espai per a educació infantil, un dels graus que també ofereix. Les obres per adaptar l'edifici als nous usos tenen un pressupost de poc més de mig milió d'euros. A una part de les instal·lacions també hi ha d'anar un curs de P3, bressol d'una futura escola pública a Manresa.

La nova oferta de la FUB suposa, de fet, i també a la pràctica, una ampliació del Campus Manresa, ja que a més a més de les obres per adequar l'edifici com a centre universitari també s'urbanitzarà l'entorn. Això donarà continuïtat a tot el campus des de l'edifici mare de la Fundació fins al que era el Centre Tecnològic.

Es trauran les tanques que hi ha per accedir a la biblioteca del Campus, a l'antic escorxador, de forma que es facilitarà l'accés a la biblioteca i a la nova FUB2. "L'espai serà més obert i còmode. S'hi farà una petita reordenació per donar continuïtat d'una vorera a l'altra de l'avinguda Universitària", explica al director general de la FUB, Valentí Martínez. D'aquesta forma l'espai "tindrà una coherència urbanística amb l'edifici de la FUB1, la clínica universitària i la residència", assegura.

Pel que fa a l'edifici del Centre Tecnològic, ara FUB2, s'hi fan obres per adaptar-lo i poder-hi impartir una activitat acadèmica. Fins ara s'hi feia recerca "i ho estem adequant a les nostres necessitats", que són bàsicament aules i dos laboratoris específics del cicle de grau superior.

A la planta baixa hi haurà les instal·lacions per impartir-hi el cicle de pròtesis dentals, a més a més de despatxos i la sala d'actes.