El Camí Ignasià al seu pas per Manresa ha incorporat una escultura que vol simbolitzar "el respecte cap a les persones i la creació". Es tracta del Tòtem del Camí del Respecte i el Camí Ignasià situat a l'entrada del Santuari de la Cova, i que ahir va rebre la benedicció per part del Superior de la Cova, el pare Lluís Magriñà.

En sortint de l'ofici del migdia, es va fer el descobriment del tòtem i es va beneir, amb presència del seu escultor, l'artista local Ramon Oms, de la regidora Mercè Rossich, i de desenes de feligresos que sortien de missa. El pare Magriñà va explicar que aquesta obra és fruit de l'associació que s'ha volgut fer del Camí Ignasià com a Camí del Respecte, amb l'objectiu "que els pelegrins, quan facin el camí també visquin aquesta situació de respecte envers les persones amb qui es trobaran, o els llocs per on passaran...".

Es tracta d'una peça rectangular de bronze fos a la cera perduda d'uns 2 metres d'alçada que incorpora quatre rajoles amb relleus esculpits que simbolitzen els diversos territoris pels quals transcorre el Camí Ignasià: la zona més muntanyosa del País Basc i Navarra, una altra de més tranquil·la corresponent a la vall de l'Ebre, la zona del desert dels Monegros, i la pujada cap a Montserrat i l'arribada a Manresa (vegeu desglossat). En totes elles, hi ha empremtes del pelegrí, amb els corresponents forats a terra on clava el bastó que l'ajuda a caminar.