Segueix-nos a les xarxes socials:

La Seu de Manresa s'omple per acomiadar Dani Soria

Més de 600 persones han assistit al funeral del manresà de 36 anys víctima d'una agressió de la seva parella

La Seu de Manresa s'omple per acomiadar Dani SoriaA.G.S. / Facebook

La basílica de la Seu de Manresa ha quedat petita aquest dimecres amb motiu del funeral de Dani Soria Fíguls, el manresà de 36 anys que va morir aquest cap de setmana víctima d'una agressió extremadament violenta de la seva parella, Grisel Díaz, que posteriorment es va suïcidar. Més de 600 persones han omplert el temple i han seguit una cerimònia que ha començat a les 12 del migdia i que s'ha allargat uns vint minuts.

El cas ha sacsejat la capital del Bages, des que diumenge a la tarda es va conèixer la mort Soria i de la seva parella. Segons fonts pròximes a la investigació, ella, de 35 anys i de nacionalitat argentina, va posar fi a la seva vida degollant-se, una manera de suïcidar-se del tot inusual i que expressa la violència extrema del tràgic episodi que es va viure al domicili d'ambdós. Abans, va treure la vida a l'home, a qui hauria donat un cop al cap seguit de quatre ganivetades, una d'elles mortals.

El fet que la dona presentés un tall profund al coll, afegit a la circumstància que la immensa majoria d'episodis de violència domèstica tenen l'home com a agressor, va fer que la primera impressió dels qui van contemplar l'escenari del crim fos que l'agressió havia estat protagonitzada per Soria. Tots els indicis apunten, però, de forma gairebé concloent, que va ser a l'inrevés, tal com es va començar a perfilar ja la nit de diumenge, quan els investigadors van haver examinat amb més detall els dos cadàvers.

Segons la reconstrucció dels fets que van teixint els investigadors, la parella s'hauria discutit perquè ell pretenia tallar la relació. Ella, presa de còlera i de gelosia, l'hauria colpejat amb contundència al cap, potser quan ell era al llit. Tot seguit, li hauria clavat quatre ganivetades, una de les quals al coll i de característiques mortals. Greument ferit, el manresà va baixar al pis inferior del dúplex, on s'hauria desplomat. Tot seguit, ella es va dirigir al lavabo i es va fer diverses autolesions i un profund tall al coll amb la intenció expressa de llevar-se la vida. La causa de la mort d'ambdós va ser el dessagnament.

Dani Soria vivia en un dúplex al bloc número 33-37 del carrer de Santa Maria des de feia un any. Grisel Díaz, de 35 ays, que havia mantingut la relació amb Soria des d'Argentina per Internet abans de traslladar-se a Manresa, s'havia instal·lat al pis d'ell feia una mica més d'un mes. Segons alguns veïns les discussions eren habituals entre la parella.

Un familiar va alertar la policia

La troballa dels dos cossos va tenir lloc aquest diumenge a la tarda. Dani Soria Fíguls, de 36 anys, exalumne de les Dominiques i membre d'una família molt vinculada a l'Agrupació Cultural del Bages, i Grisel Díaz, de nacionalitat argentina i de 35 anys, van ser trobats morts al 3r 1a de l'edifici del número 33-37 del carrer de Santa Maria. Ambdós mantenien una relació sentimental des de fa uns mesos.

Un familiar de Soria va alertar a les 5 de la tarda la Policia Local de Manresa que ningú no responia al pis on es van localitzar, posteriorment, els cadàvers. Des d'aquest cos de seguretat es va avisar els Bombers per procedir a obrir el domicili i va ser aleshores quan es va poder constatar la magnitud de la tragèdia. Els Mossos d'Esquadra es van personar tot seguit al lloc dels fets, i fins prop de les 10 de la nit no en va marxar el vehicle dels serveis funeraris.

Una veïna de les dues persones mortes, Josselyn Barahona, ha dit a TV3 que la matinada anterior, va escoltar "cops i plors" cap a la una de la matinada, que es van aturar, i després "cap a les 4, una altra vegada sanglots".

Prem per veure més contingut per a tu