Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament revisarà tots els guals de Manresa per trobar qui no paga

Serà un treball de camp integral per recopilar i actualitzar tota la informació de què es disposa

L'Ajuntament revisarà tots els guals de Manresa per trobar qui no pagafrancesc galindo

La junta de govern de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat la contractació d'una empresa externa per fer al llarg de l'any que ve el treball de camp per revisar i actualitzar la base de dades dels guals que hi ha distribuïts per tota la ciutat.

En molts casos no hi haurà cap afectació per als propietaris dels guals, que potser ni s'adonaran de la revisió que s'està fent. En altres casos, però, la feina que es durà a terme permetrà localitzar guals dels quals l'Ajuntament no està cobrant la taxa corresponent.

El contracte aprovat és de col·laboració en la gestió i inspecció tributàries de la taxa per la utilització del domini públic municipal derivat de les entrades i sortides de vehicles en edificis, terrenys i les reserves per a aparcament.

La contractació especifica que serà "un servei extern" qui tindrà la missió de col·laborar de forma tècnica i administrativa amb l'Ajuntament "per a la gestió i inspecció d'aquest tribut" a partir de l'estudi previ a realitzar en aquesta matèria, segons els paràmetres marcats per l'Ajuntament. L'àmbit d'actuació és tot el terme municipal de Manresa.

A partir de la base de dades que l'Ajuntament subministrarà s'haurà de realitzar un estudi de camp que posarà de manifest les incidències o situacions noves detectades que haurien de regularitzar-se.

Les dades a recollir

Els aspectes objecte d'estudi estaran relacionades directament amb la taxa de guals.

S'hauran de recollir dades com la mida de l'entrada, la distància des de l'entrada a la vorera, la llargada del gual, els metres de ratlla pintada si es dóna el cas, el tipus de rebaix, si hi ha placa, el número de la llicència, la senyalització i l'estat de conservació, entre altres aspectes.

A partir de les dades que es vagin obtenint en col·laboració amb els serveis tècnics de l'Ajuntament s'analitzaran i s'entraran les dades definitivament a la base per tal de poder començar la pràctica de les actuacions de regularització, comprovació, gestió i inspecció.

Prem per veure més contingut per a tu