Convergència i Esquerra continuen forjant a foc lent el nou executiu de l'Ajuntament de Manresa que estarà plenament operatiu l'1 de febrer.

Malgrat la discreció amb què es porten a terme les negociacions -l'hotel 1948 ha estat un dels escenaris, igual que ho va ser en el pacte d'investidura i governabilitat-, es dibuixa un govern cremallera amb 14 membres i quatre àrees amb la mateixa quantitat de presidents i vicepresidents dels dos colors polítics i amb un lideratge indiscutit de l'alcalde convergent, Valentí Junyent.

Un dibuix possible que ha estat sobre la taula -cosa que no vol dir que sigui finalment exactament aquest- posaria Mireia Estefanell, Antoni Llobet, Marc Aloy i Josep Maria Sala com els puntals del nou executiu assumint la presidència de les quatre grans àrees de l'Ajuntament.

Unes àrees que presentarien novetats en la nomenclatura i les atribucions dels seus responsables, a més d'estar dotades d'una vicepresidència sempre del color polític contrari al de la presidència per garantir un govern cohesionat sense regnes de taifes.